Marloes Meurs

Voorzitter

Stelt zich voor:

Kinderfysiotherapeuten hebben grote meerwaarde in de - momenteel sterk veranderende – jeugdgezondheidszorg. Ik zie mogelijkheden om onze positie als kinderfysiotherapeut te behouden en te versterken. Hiervoor wil ik mij graag inzetten als voorzitter van de NVFK. Daarbij hecht ik grote waarde aan samenwerken, aan een goed verenigde groep kinderfysiotherapeuten en uitstekende kwaliteit van zorg.

De NVFK staat momenteel voor veel uitdagingen. Ik ga deze graag aan met hulp van het hele NVFK bestuur en de kinderfysiotherapie-leden. Als één van de vertegenwoordigers van de beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) van het KNGF ben ik ook betrokken bij de modernisering van het KNGF. Ik ben (samen met collega bestuursleden) in gesprek geweest met stakeholders en ben met andere BI's en het KNGF aan het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om ons beroep als kinderfysiotherapeut en de kwaliteit daarvan te borgen.

Sinds 14 juni 2016 ben ik voorzitter van de NVFK. Ik ben eigenaar van het bewegingscentrum Junior in Groningen, hierin is gehuisvest mijn kinderfysiotherapiepraktijk met 5 collega kinderfysiotherapeuten, een (pré)logopediepraktijk, een praktijk kinderdiëtetiek, een verloskundigenpraktijk en het multidisciplinaire Eetteam Groningen.

In 2002 heb ik mijn kinderfysiotherapie opleiding afgerond in Utrecht. Vervolgens heb ik de Master EBP en de opleiding bestuurskunde bij het IBO gevolgd. Ik ben werkzaam in mijn eigen kinderfysiotherapie praktijk sinds 2001. Van 2005 t/m 2013 ben ik bestuurlijk actief geweest in het RGF Het Noorden, waarvan ik de laatste 2 jaar voorzitter was. Sinds 2014 ben ik met veel plezier bestuurslid van de NVFK.

Trefwoorden: