Algemene ledenvergadering

De NVFK organiseert twee keer per jaar een algemene ledenvergadering. Indien nodig wordt er een extra vergadering uitgeschreven. Uw stem is belangrijk voor het bepalen van het beleid van het NVFK. Laat daarom uw stem nooit verloren gaan en stem op uw ALV!

Jong Event in het voorprogramma van de voorjaars ALV

Voorafgaand aan de ALV op 25 Juni zal er bijeenkomst plaatsvinden van 16:00 tot 18:15 met als thema: 'buiten de gebaande paden’. Deze bij...

Alleen voor leden

Voor leden is meer informatie aanwezig. Word lid om dit te kunnen lezen of log in als u al lid bent.

Informatie over de drie workshops

1.Let’s play!!

Spelen is de belangrijkste activiteit voor opgroeiende kinderen. Kinderen leren door te spelen en daarnaast levert buitenspelen de belangrijkste bijdrage aan de totale fysieke activiteit van kinderen. Helaas blijkt dat kinderen tegenwoordig steeds minder buitenspelen en blijkt het voor kinderen met een beperking lastig om mee te spelen.

Wat is jouw rol als kinderfysiotherapeut wanneer het gaat om buitenspelen? Hoe kunnen we als kinderfysiotherapeut een bijdrage leveren aan inclusief actief spelen? Binnen deze workshop verkennen we gezamenlijk mogelijkheden hoe we kinderen kunnen ondersteunen om inclusief actief buiten te spelen.

Marike Boonzaaijer, kinderfysiotherapeut en orthopedagoog, MSc
Manon Bloemen, kinderfysiotherapeut en klinisch gezondheidswetenschapper, PhD

 

2.Fascinerende Fascia, een sneak preview

Fascia (bindweefsel) is een uniek 3-dimensionaal netwerk wat zowel enorme kansen biedt in training als problemen kan veroorzaken in het bewegingspatroon. Of het nu om kinderen, jongeren, volwassenen gaat. Of het een topsporter of chronische pijn patiënt betreft. Met de juiste bril op kun je veel klachten verhelpen, wat je eerst niet voor mogelijk hield. De kennis en kunde rondom fascia heeft voor mij een grote verandering gebracht in het behandelen van o.a. chronische pijnklachten. Zo veel dat ik hier graag een sneak preview van geef en je wat laat ervaren in deze workshop.

Sophia van der Knaap
Master kinderfysiotherapeut en werkzaam sinds 2008 bij Rijndam Revalidatie op de klinische kinder- en jongerenafdeling. Daarnaast is zij docent bij de opleiding Fascia Integratie Therapie (F.I.T.), heeft zij een eigen bedrijf (www.sophiasflow.nl) en is zij als gastdocent betrokken bij de HU en verschillende sportacademies.

 

3.Anders kijken naar eHealth in de kinderfysiotherapie

Is het ook jouw droom om nog meer kinderen te helpen? Wil je van waarde zijn en als waardevol gezien worden? In deze workshop word je geïnspireerd om stappen te zetten en online mogelijkheden te gaan benutten. Om te kijken naar eHealth als een middel om je dromen waar te maken aan de hand van een concreet voorbeeld. 

Dream, think and create in de praktijk. 

Lienke Scheurwater MSc, kinderfysiotherapeut, adviseur in de zorg en initiatiefnemer KIND+ZORG

 

Machtigingsformulier (DOC - 131kB)

Trefwoorden: