Jong NVFK, durf te dromen

Jong NVFK is bedoeld voor kinderfysiotherapeuten tot en met 35 jaar om te dromen over jouw toekomst en de toekomst van ons vak.

Wat doen wij?

Jong NVFK is gebouwd rondom vier pijlers: netwerk, ambassadeurs, klankbord en durf te dromen. Per jaar worden enkele events georganiseerd om andere jonge kinderfysiotherapeuten te leren kennen, kennis te delen, na te denken over de toekomst en om deze collega’s te prikkelen om verder te kijken dan de grenzen van hun vak. Vandaar ons motto: ‘ durf te dromen!’

 • Netwerk: deel je talent, passie en vragen met generatiegenoten.
 • Ambassadeurs: praat, denk en debatteer mee. Wij zijn een klankbord voor het NVFK bestuur.
 • Ontwikkeling:  neem een kijkje in de keuken van het management; vergroot je digitale mogelijkheden binnen de kinderfysio en zet jezelf in de markt.
 • Durf te dromen: denk mee over jouw toekomst en de toekomst van het vak: inspireer en laat jezelf inspireren.

Wie zijn wij?

Voorjaar 2015, de Algemene Ledenvergadering van de NVFK (Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie) gaat van start en staat in het teken van het afscheid van de huidige voorzitter; het voorstellen van de nieuwe voorzitter en de lancering van het NVFK magazine. Belangrijke en leuke dingen voor kinderfysiotherapeuten. Eefje Muselaers en Eline Bolster, twee ‘jonge’ kinderfysiotherapeuten zijn aanwezig, en halen de gemiddelde leeftijd enorm omlaag. Waar zijn de andere jonge kinderfysiotherapeuten?

Met een borrel in de hand en deze vraag in hun achterhoofd ontstaat het idee om Jong NVFK op te richten om jongeren tot 35 jaar – dat is een gebruikelijke leeftijdsgrens voor jongerengroepen – te betrekken bij de NVFK. Tijdens het najaarscongres 2015 wordt Jong NVFK gepresenteerd en begin 2016 was daar het eerste event met emeritus hoogleraar kinderfysiotherapie Paul Helders. Onder leiding van Paul Helders was het niet moeilijk om vol inspiratie af te trappen. Zijn generatie heeft de kinderfysiotherapie op de kaart gezet en daar plukken wij nu nog de vruchten van. Maar juist nu, terwijl er in de zorg zo veel verandert, zullen we onszelf en ons vak op de kaart moeten houden. Dat moet met zijn allen, en daarom is het van belang om jonge kinderfysiotherapeuten al vroeg in hun carrière te betrekken bij de NVFK.

 • Eefje Muselaers is kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Ze werkt in een particulieren praktijk in Amsterdam en is daarnaast docent bij de minor kinderen van de Hogeschool van Amsterdam.
 • Eline Bolster is kinderfysiotherapeut en klinisch epidemioloog. Ze werkt in het VU medisch centrum en is daarnaast docent bij de master kinderfysiotherapie van de Hogeschool Utrecht.

 

 

Wat hebben wij de afgelopen tijd gedaan?

 1. Op het Jong NVFK Nieuwjaars event van 2016 hebben wij gedroomd over de toekomst met niemand minder dan Prof. Dr. Paul Helders
 2. We hebben een event gehad over het gebruik van LinkedIn.
 3. We hebben geïnventariseerd onder de Jong-NVFK’ers welke apps en websites gebruikt worden in de kinderfysio. Dit hebben wij gedeeld met alle leden van de NVFK en Eefje heeft dit gepresenteerd op het najaarscongres van de NVFK
 4. Voor het nieuwe NVFK magazine hebben we samen met Simone van Merkhoven, Roy Schaaij en Yvonne Wilborts gedroomd over de toekomst van de kinderfysiotherapie. Dit gebeurde onder leiding van Alexander Reeuwijk die hier een inspirerend stuk over heeft geschreven.
 5. We hebben meegedacht met de ontwikkeling van promotiemateriaal zoals de banner en de doorlopende dia presentatie.

Wat staat erop de planning ?

 1. Samen met Yvonne Wilborts, Kim Kant-Smits en Sascha van der Velden gaan we het komende jaar de nieuwe NVFK site nog beter organiseren.
 2. In samenwerking met verschillende Jong NVFK'ers, waaronder Ronald van der Heijden, zijn we bezig met het ontwikkelen van een app die kinderfysiotherapeuten tijdens hun behandeling kunnen gebruiken.

Droom je mee?

We zijn een gratis netwerk voor NVFK leden tot en met 35 jaar. Wil je mee dromen over de toekomst? Meld je dan aan via http://goo.gl/forms/9a6SOC50Cp en volg ons op Facebook.

Trefwoorden: