Definitie, diagnose, evaluatie en behandeling van DCD - 2011

De landelijke stuurgroep DCD van het DCD netwerk Nederland heeft het initiatief genomen om de EACD recommendations voor DCD naar het Nederlands te vertalen en tevens een voorstel te doen voor aanpassing van deze recommendations aan de Nederlandse situatie.

Doel richtlijn

De verkorte versie is een versie waar in de praktijk goed mee gewerkt kan worden. De DCD stuurgroep beveelt echter aan de uitgebreide Engelse versie ook te lezen om de achtergrond van de diverse aanbevelingen te kunnen begrijpen.

Voor wie

De richtlijn is bedoeld voor alle disciplines die werken met kinderen met DCD. In de oorspronkelijke Engelse versie schreven R. Geuze, B. Smits-Engelsman, M. Hadders-Algra en M.Schoenmaker mee. De richtlijn werd vertaald door het landelijke DCD netwerk.

Download de richtlijn

Klik hier om de Nederlandse vertaling te downloaden.

Klik hier om de volledige Engelstalige richtlijn te downloaden.

Klik hier om de Engelstalige samenvatting te downloaden.

Mail een expert

Stel je vraag over de richtlijn aan een expert op dit gebied. Ingrid van der Veer, MSc Kinderfysiotherapeut en klinisch epidemioloog @:  ...

Alleen voor leden

Voor leden is meer informatie aanwezig. Word lid om dit te kunnen lezen of log in als u al lid bent.

Extra informatie

Groninger motoriek observatie schaal (GMO) Coördinatie vragenlijst voor ouders (CVO) DCDDaily-Q Handleiding DCDDaily-Q Handleiding DCDDai...

Trefwoorden: