Spastische Cerebale parese bij kinderen - 2015

Onderstaande is een samenvatting van de belangrijkste aanbevelingen uit de multidisciplinaire evidence-based klinische richtlijn spastische Cerebrale Parese bij kinderen.

Doel richtlijn

Deze richtlijn is bedoeld om de zorg rondom kinderen met spastische cerebrale parese te optimaliseren. Deze richtlijn is een document met aanbevelingen en handelingsinstructies ter ondersteuning van de dagelijkse praktijkvoering. De richtlijn berust op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en aansluitende meningsvorming gericht op het expliciteren van goed medisch handelen. Er wordt aangegeven wat, volgens de huidige maatstaven en aansluitend bij de gangbare Nederlandse praktijk, in het algemeen de beste zorg is voor kinderen / jongeren met spasticiteit en CP. De richtlijn is bestemd voor personen met een spastische Cerebrale Parese in de leeftijdsgroep van 0 tot 18 jaar.

Voor wie

De richtlijn is bedoeld voor zorgverleners die primair bij de behandeling van kinderen met spastische CP betrokken zijn: (kinder-)revalidatieartsen, (kinder-)neurologen, kinderartsen, plastisch chirurgen, (kinder-)fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten.  Dr. O.W. Verschuren en Dr. E.A.A. Ramaeckers werkten mee bij de tot stand koming van deze richtlijn.

Download de richtlijn

Klik hier om de samenvatting te downloaden.

Klik hier om de volledige richtlijn te downloaden.

Mail een expert

Stel je vraag over de richtlijn aan een expert op dit gebied. Jeroen Derichs, Kinderfysiotherapeut @:jeroenderichs@hotmail.com  

Alleen voor leden

Voor leden is meer informatie aanwezig. Word lid om dit te kunnen lezen of log in als u al lid bent.

Extra informatie

Handleiding standaard lichamelijk onderzoek bij kinderen met een Centraal Motorische Parese Implementatiekaart CP richtlijn in de praktij...

Trefwoorden: