26 maart 2020

Kinderfysiotherapie en Corona: alle zeilen bijzetten

Update 25 maart 2020

Impact coronavirus

Het is een vreemde tijd met veel impact op iedereen. De dreiging van het coronavirus raakt ons allemaal. Alle collega’s zijn er, ieder vanuit hun eigen werkterrein, druk mee.

Óf je werkt nu thuis en moet allerlei aanpassingen doen óf je hebt op je werk veel veranderingen moeten organiseren, óf je maakte iets bijzonders mee door de coronacrisis, je zit ineens thuis met het hele gezin en moet je bezig houden met thuis, werk en onderwijs, je vakantie gaat niet door, je maakt je zorgen over een kwetsbaar familielid of iemand die je lief is, …... óf … 
Één ding staat vast: op elke collega heeft het coronavirus impact.

Maandag avond heeft het KNGF bestuur vastgesteld dat behandeling van patiënten die geen symptomen van een coronabesmetting vertonen, niet meer zonder meer mogelijk is. Reguliere zorg, die kan worden uitgesteld, stellen we uit en consulten doen we - als dat mogelijk is -  – telefonisch of via beeldbellen. Dat wordt per patiënt door de zorgverleners zorgvuldig beoordeeld.

We begrijpen dat dit ongemak en teleurstellingen met zich meebrengt. Dit advies kan zelfs leiden tot een besluit om de praktijk te moeten sluiten We weten dat een aantal praktijken ook al de deuren dicht heeft moeten doen, dit is natuurlijk een afschuwelijk besluit. Het KNGF heeft dan ook een brandbrief naar Zorgverzekeraars Nederland gestuurd, met de vraag aan hen of zij snel met een effectief noodplan komen. 

We zijn als NVFK Bestuur trots dat iedereen zich zo volledig blijft inzetten voor al onze patiënten.
We willen iedereen ontzettend bedanken voor het harde werk in deze intensieve periode én voor de creativiteit waarmee we samen oplossingen vinden voor ingewikkelde vraagstukken. We zetten nu alle zeilen bij.

We wensen je veel sterkte, wijsheid en energie toe voor de komende periode.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Marlou Essink, voorzitter NVFK