18 mei 2020

Aankondiging abstracts PPT april 2020

Ondanks de bizarre periode waar we allemaal in leven is de Pediatric Physical Therapy in april uitgekomen.

Onderzoek

Onze collega’s Mandy, Barbara, Karlijn, Marlies en Annika hebben de abstracts weer vertaald als service voor de leden van het NVFK. In deze editie een aantal interessante artikelen over kinderen met Cerebrale Parese. We lezen over uitdagingen die therapeuten tegenkomen die zuigelingen behandelen met Cerebrale Parese of een risico hierop. De ontwikkeling van een klinische test voor de houding van kinderen met CP passeert en klinische testen voor balans- en vestibulair gerelateerde functies bij deze doelgroep komen aan bod.

Daarnaast worden we geïnformeerd over de mogelijkheid om range of motion bij CP te meten met een applicatie en of dit betrouwbaar is of niet. De kloof tussen de ideale en actuele situatie van fysiotherapie op school komt aan bod en we lezen hoe de motorische functie van kinderen zich ontwikkelt die als zuigeling plagio- of brachycephalie hebben gehad. Er wordt gekeken naar het motorisch repertoire bij zuigelingen met Obstetrisch Plexus Brachialis letsel en of elektromyografie een voorspelling kan doen over het herstel bij dit letsel.

Zeer interessant is ook het onderzoek naar de ervaren barrières van gemotoriseerde (speelgoed)auto’s voor kinderen met een beperking. De casereports gaan over mobiliteitsmetingen bij Cri de Chat (5P) syndroom en motorische ontwikkeling en fitheid bij Trisomy X.

De samenvattingen zijn natuurlijk maar een klein deel van het onderzoek, je bent pas volledig op de hoogte als je de volledige artikelen leest. Daarom verwijzen wij ook graag naar de onderzoeksverslagen via de site van het NVFK. Veel leesplezier!