06 november 2020

Vertalingen abstracts

De dagen worden korter, het wordt sneller donker ’s avonds…

Wetenschappelijke onderzoeken

Een uitgelezen periode om lekker op de bank te kruipen en jezelf al lezend op de hoogte te stellen van de nieuwste onderzoeken in ons mooie vakgebied!
De Pediatric Physical Therapy van oktober is uit en onze collega’s van het vertaalteam hebben de abstracts weer vertaald naar het Nederlands.
Zoals we gewend zijn komen in het (digitale) tijdschrift weer verschillende interessante onderwerpen aan bod. Wisten jullie bijvoorbeeld dat wanneer de ernst van Congenitale Musculaire Torticollis (CMT) toeneemt hetzelfde geldt voor de duur van de kinderfysiotherapeutische behandeling?

In deze editie kun je ook lezen wat de ervaringen zijn van ouders met zuigelingen met een milde of ernstige CMT.

Altijd al willen weten welke onderzoek en hoe je therapie eruit zou kunnen zien bij kinderen met een hersenschudding? In deze editie lees je erover.
Peter Lauteslager en zijn medeonderzoekers zorgen voor een Nederlandse inzending. Wat dit betekent voor kinderen met het syndroom van Down en voor ons als kinderfysiotherapeuten? Lees de artikelen snel.

Een andere Nederlandse inzending gaat over de Squat Test bij Cerebrale Parese. Eerste auteur Maaike Eden en medeonderzoekers hebben onderzocht of deze test bruikbaar en valide is voor het meten van kracht van de onderste extremiteit bij CP’ers. Het resultaat? We verwijzen je graag naar het volledige onderzoeksrapport.

Naast deze onderzoeken komt er nog veel meer aan bod! Via deze link kom je rechtstreeks bij de vertaalde abstracts. Als lid van het NVFK heb je gratis toegang tot de volledige artikelen via de website. Hier vind je ook een instructiefilmpje hoe je deze kunt vinden. Veel plezier met lezen gewenst door het vertaalteam Mandy van Drunen, Barbara Uelkes en Annika ter Velde.