30 april 2021

Aankondiging Pediatric Physical Therapy vol. 33 no. 2 april 2021

Het is alweer april en de nieuwe Pediatric Physical Therapy is uit. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij!

PPT vertaling

In deze editie wat minder artikelen in totaal, maar een zeer gevarieerd aanbod qua onderwerpen.

Tijdens het afgelopen NVFK online evenement van 11 maart hebben we gesproken over inactiviteit bij kinderen. In deze PPT komt een onderzoek aan bod dat hierbij mooi aansluit, waarin het meten van fysieke activiteit besproken wordt bij kinderen met hulpmiddelen. We krijgen antwoord op de vraag wat het effect is van serieel gipsen bij tenenlopende kinderen met ASS. En wat doet geabduceerd staan na operaties met de heupontwikkeling bij CP? Zijn jullie daarnaast ook benieuwd welke evidence based interventies we nu gebruiken bij Cerebrale Parese en wat de huidige trends zijn bij het behandelen van kinderen met syndroom van Down?

Neem dan vooral even de tijd om de abstracts en artikelen van de nieuwe editie PPT te lezen! Onze vertaalcommissie heeft alle abstracts weer voor jullie vertaald.

Wisten jullie dat de Pediatric Physical Therapy ook met podcasts werkt? Deze zijn te vinden op Podcast Episodes: Pediatric Physical Therapy (lww.com) Tevens zijn deze ook te vinden via onze website.

Bij de volgende editie zullen de resterende leden van de vertaalcommissie zich nog aan jullie voorstellen voor een kijkje achter de schermen.

Tot de volgende editie,

Namens de vertaalcommissie, Annika ter Velde–Freriks