16 augustus 2021

Aankondiging PPT abstracts juli 2021

De zomervakantie is in volle gang met heerlijk Hollands zomerweer! Een mooi excuus om lekker in de caravan, de tent, het appartement/hotel of thuis te gaan zitten en de tijd te nemen om de Pediatric Physical Therapy artikelen van juli te lezen. Wij hebben de samenvattingen weer in het Nederlands voor je vertaald.

De onderwerpen zijn zoals altijd weer erg divers en dus is de keuze weer reuze. We lezen over e-health in de kinderfysioherapie in tijden van COVID-19 en bimanuele training na een hemisferectomie. Het effect van ortheses op posturale controle bij CP’ers wordt bekeken, maar ook hoe ouders de PEDI-CAT bij zuigelingen met CP beoordelen. Ooit gehoord van Ataxia-Telangiectasia en de AM-PAC in acute zorg? Ben je nieuwsgierig wat de invloed van maternale cognities is op motorische ontwikkeling bij te vroeg geboren baby’s en wat ervaringsleren en experiënteel leren doet in het kinderfysiotherapeutisch onderwijs? Lees dan de samenvattingen en artikelen van de juli editie van de Pediatric Physical Therapy.

Voor een kijkje achter onze schermen stellen hieronder twee van onze collega’s zich nog even voor.

Cocky van Buren:
Na 25 jaar kinderfysiotherapie op een gezondheidscentrum ben ik sinds 2019 vooral oma. In 2017 heb ik mijn master klinische gezondheidswetenschappen voltooid, maar ben de wetenschap niet gaan praktiseren. Omdat kinderfysiotherapie zo’n prachtig vak is en ik met veel plezier de master opleiding heb gevolgd, is het vertalen een mooie manier om betrokken te blijven en de collega’s (wetenschappelijk) te ondersteunen.  

Mijn naam is Eli Kuijper en ik ben als kinderfysiotherapeute werkzaam bij BV Fysiotherapie van Zorggroep Almere in Almere. Ik werk hier al meer dan 30 jaar met veel plezier.  Ik werk momenteel in gezondheidscentrum Vizier in Almere Poort. Ik vind het belangrijk om de nieuwste inzichten in mijn vakgebied bij te houden en lees dan ook graag vaktijdschriften. Vandaar dat ik graag mijn steentje bijdraag aan de vertalingen van de abstracts van Pediatrics Physical Therapy. Voor andere bezigheden ben ik ook te porren, als het maar met kinderfysiotherapie te maken heeft! 

Een fijne zomer(vakantie) gewenst en tot de volgende editie!

Cocky, Mandy, Barbara, Eli, Annika