23 december 2021

Oproep Beweegmeter

Onderzoek vanuit Hogeschool Utrecht

Wat? Vanuit de Hogeschool Utrecht zijn wij bezig om te onderzoeken of een nieuwe beweegmeter op een goede manier het beweeggedrag bij kinderen en jongeren in kaart kan brengen. Wij willen een beweegmeter ontwikkelen, die bij de kinderfysiotherapeut voor veel kinderen ingezet kan worden, dus ook voor jongeren die net iets anders lopen.

Wie? Wij zijn nu op zoek naar jongeren (13 t/m 18 jaar) die net iets anders lopen of moeite hebben met lopen, bijvoorbeeld gebruik maken van speciaal schoeisel, spalken of een rollator.

Hoe? Wij vragen je om alledaagse bewegingen te maken: bijv. liggen, zitten, staan, lopen, traplopen en misschien ook fietsen. Je doet alleen maar dingen die je normaal gesproken ook doet! Tijdens het uitvoeren van deze activiteiten draag je 3 beweegmeters: een klein apparaatje dat om de enkel, de bovenarm en bij de onderrug vastgemaakt wordt (met een elastieken bandje en klittenband). Wij nemen je bewegingen op met een videocamera. Zo kunnen wij de bewegingen op de video vergelijken met de informatie die de beweegmeter heeft opgenomen.

Wanneer en hoe lang? In overleg met jou en je ouders/verzorgers zal het onderzoek op een locatie en tijd plaatsvinden die voor jullie haalbaar is, bijvoorbeeld op school of thuis. Wij reizen door diverse provincies om metingen uit te voeren! Het onderzoek zal maximaal 1 uur in beslag nemen.

Belangrijk! Je kan niets verkeerd doen tijdens het onderzoek. Het gaat er juist om dat de beweegmeter leert om verschillende manieren van bewegen goed te herkennen. Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Bekijk ook de informatie in de flyer.

Voor meer informatie of om je op te geven, kun je mailen naar [email protected].