23 december 2021

Terugblik Jubileumevent

Inmiddels zijn wij twee maanden verder na het jubileumevent van afgelopen 1 en 2 oktober.

Na een lange periode van onzekerheid, het verplaatsen van het event van de originele datum in 2020 naar een nieuwe datum in 2021 en ondertussen nog twee webinars hosten, kregen wij uiteindelijk groen licht om live te gaan op de KNVB Campus in Zeist. Twee dagen vol inspiratie, verbinding en plezier voor zowel eerste -, tweede – als derdelijns kinderfysiotherapeuten in Nederland. We hebben onder andere geluisterd, geleerd, gedanst, geswurft, genetwerkt, gerend met een blinddoek op, leren rolstoel rijden en gelachen!

Bijzonder hoogleraar Prof. dr. Raoul Engelbert opende het NVFK jubileum-event. Hij gaf in zijn lezing zijn visie op de toekomst van de kinderfysiotherapie. Waar staan we nu en waar staan we over 5 jaar? Bekijk de lezing op onze website: www.nvfk.nl.

Mocht je de aftermovie nog niet hebben gezien, klik dan op deze link

Als jij nu terugkijkt op beide dagen: wat heb jij dan geleerd en meegenomen naar jouw dagelijkse setting? Hebben deze dagen tot nieuwe creatieve ideeën geleid? Heb je nieuwe connecties gemaakt? Is jouw visie over de kinderfysiotherapie veranderd? Hoe denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondste generatie van Nederland? De NVFK heeft naar aanleiding van het statement van het NOC*NSF (“De jeugd in Nederland is in 2040 de gezondste van de wereld”) haar eigen statement opgesteld, namelijk: “De jeugd met een beperking/chronische aandoening in Nederland is in 2040 de gezondste van de wereld”.

Wij hopen dat het jubileumevent jullie heeft geprikkeld om hier een steentje aan bij te dragen, in welke vorm dan ook. Dream big, but think small. Elk individueel kind is er één. Door verbinding tussen de praktijk en wetenschap; het kind, de ouder(s) en de rest van zijn/haar omgeving en ons als kinderfysiotherapeuten, zullen wij deze doelstelling behalen. Om in de sferen van de KNVB Campus te blijven en een echte Cruijffiaanse uitspraak hieraan te koppelen: “Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.”

Nogmaals hartelijk dank voor iedereen die aanwezig was en dit event tot een daverend succes heeft gebracht en hopelijk tot het volgende event in 2022!