28 januari 2021

Aankondiging PPT abstracts

Het nieuwe jaar is van start gegaan! We leven nog steeds in een bijzondere tijd met uitdagingen voor ons allemaal, maar ons vakgebied blijft zich gelukkig door-ontwikkelen.

PPT abstracts

De artikelen zijn opnieuw de moeite waard om te lezen met alweer een Nederlandse inzending onder leiding van Liesbeth van Vulpen. Zij en haar medeonderzoekers hebben onderzocht wat er verband houdt met verbeteringen in het loopvermogen bij jonge kinderen met CP. Andere zeer uiteenlopende artikelen passeren de revue met ook een aantal zeer interessante casereports.

Zoals altijd weer een must-read voor alle kinderfysiotherapeuten! We hebben het jou als vertaalcommissie weer makkelijk gemaakt door alle abstracts te vertalen van de editie van januari 2021

Voor een kijkje achter de schermen stellen een aantal leden van ons zich kort aan jullie voor!

Hoi, ik ben Mandy van Drunen en ik ben 24 jaar. In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Omdat ik al vanaf het begin van de opleiding wist dat ik met kinderen wilde werken ben ik direct daarna gestart met de Master kinderfysiotherapie aan de Avans+ in Breda. In 2020 heb ik mijn masterdiploma in ontvangst mogen nemen. Momenteel werk ik in een eerstelijns kinderfysiotherapie praktijk. Ik ben lid geworden van de NVFK om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen de kinderfysiotherapie in binnen- en buitenland. Omdat het onderzoek gedeelte mij erg aanspreekt ben ik vertaler geworden voor de NVFK, daarnaast ben ik vanaf september ook gestart met de Premaster Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik hoop, zodra ik mijn master gezondheidswetenschappen heb afgerond, zelf ook een bijdrage te kunnen gaan leveren aan ons mooie vakgebied. 

Hoi, ik ben Barbara en werk als kinderfysiotherapeut in een eerstelijns praktijk in Utrecht en als junior onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens de opleiding ben ik in contact gekomen met Jong NVFK en vertaal nu sinds meer dan 2 jaar met veel plezier abstracts. Ik ben lid van de NVFK geworden om zelf goed op de hoogte gehouden te worden van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent de kinderfysiotherapie. Ik ervaar het als heel fijn om actuele informatie via de website in te kunnen zien, updates van bijv. congressen te krijgen en ik ben onder de indruk van de inzet van alle collega’s die hierbij betrokken zijn. Door het vertalen blijf ik zelf op de hoogte van de nieuwste onderzoeken in ons mooi vak en hoop ik een steentje bij te dragen om deze informatie voor iedereen toegankelijk te maken.

Dag allemaal, ik ben Annika ter Velde–Freriks en ik vertaal sinds 2011 artikelen voor de NVFK. Ik ben hiermee begonnen als student kinderfysiotherapie en inmiddels doorgegroeid tot coördinator van de vertaalgroep. Ik ben 34 jaar, getrouwd en heb 2 zoontjes (van 1 en 5 jaar). Sinds een jaar ben ik werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg als (kinder)fysiotherapeut en SI-therapeut en o.a. werkzaam op een ZMLK-school met kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Daarvoor heb ik altijd in de eerstelijn gewerkt, gecombineerd met hier en daar proeven van verschillende andere settingen. Vanaf 2008 ben ik fysiotherapeut en in 2013 afgestudeerd aan de Master Kinderfysiotherapie in Utrecht. Ik ben lid geworden van de NVFK omdat ik vind dat wij een supermooi vak hebben en dit moeten uitstralen naar alles en iedereen. Saamhorigheid vind ik hierin erg belangrijk. Daarnaast blijf ik via de NVFK en het vertalen van de abstracts op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen in ons vakgebied en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Ik heb gemerkt dat je als actief lid ook medezeggenschap hebt en mee kan denken en doen in de NVFK wat overigens ook erg leuk is om samen met de andere actieve betrokken mensen te doen!