28 januari 2021

Online NVFK-event

donderdag 11 maart 2021 om 19.30 uur

Hét online NVFK-event over een heel actueel thema: inactiviteit bij kinderen

Datum: donderdag 11 maart 2021
Tijd: 19:30 – 21:15
Locatie: Je huiskamer, werkkamer, kantoor/praktijk of tuin: de hele sessie zal live worden gestreamd.

Inactiviteit bij kinderen is de afgelopen jaren een groeiend probleem. Er zijn veel kinderen die niet voldoen aan de beweegrichtlijn. Er zijn zelfs mensen die de inactiviteit een epidemie noemen. Onderzoek toont aan dat 79% van de kinderen in meer of mindere mate inactief is. In de huidige situatie rond corona en de (gedeeltelijke) lockdown is de inactiviteit alleen maar toegenomen. Inactiviteit is een trigger voor het ontstaan van toekomstige gezondheidsproblemen. Het is een belangrijk onderwerp waarmee we als kinderfysiotherapeut regelmatig te maken krijgen. Wanneer is een kind inactief? Wat beïnvloedt de activiteit van kinderen en wat is onze rol hierin als kinderfysiotherapeut?

Dr. Manon Bloemen neemt ons in het eerste deel van de avond tijdens een webinar mee in de wereld van de inactiviteit bij kinderen. Manon is kinderfysiotherapeut en onderzoeker bij de hogeschool en gepromoveerd op het onderwerp ‘fysieke fitheid en gedrag bij kinderen met beperkingen’. Daarna nemen verschillende experts plaats aan tafel om dit onderwerp verder uit de diepen. Wordt er met verschillende experts hetzelfde gekeken naar inactiviteit bij kinderen? Wat kunnen wij als kinderfysiotherapeut doen om fysieke activiteiten te stimuleren?

Tijdens het event is er ook ruimte voor jouw vragen. De NVFK en de congrescommissie praten met jullie in de chat en specifieke vragen over inactiviteit brengen wij ook in aan tafel. Vanuit je huiskamer kun je dus echt meepraten!

Initiatieven
Tijdens het online event van de NVFK op 11 maart over inactiviteit bij kinderen is er tijd om initiatieven te tonen uit het werkveld. Hoe heb jij kinderen gestimuleerd om meer te bewegen de afgelopen periode? Heb jij hiervoor een leuk initiatief en wil jij dit met videobeeld delen tijdens ons online event? Mail dan naar [email protected].

Schrijf je nu in!