21 januari 2022

Pediatric Physical Therapy – Vertalingen

Een goed begin van 2022, de Pediatric Physical Therapy editie januari 2022 is uit!

Deze keer geen Nederlandse inzendingen, maar genoeg interessante onderwerpen die zeker de moeite waard zijn om te lezen. We hebben de abstracts weer voor je vertaald, maar als echte vakidioot lees je natuurlijk ook de volledige artikelen en beluister je de podcasts waarvan de links op de NVFK-site te vinden zijn.

Antwoord op de vraag waarom we voorzichtig moeten zijn met het toepassen van ultrageluid bij groeischijven vinden we in de eerste review die aan bod komt. Er wordt een analyse beschreven van de spontane motoriek van zuigelingen met torticollis. En wist je dat de Observational Gait Scale kan helpen om het GMFCS-niveau te bepalen bij kinderen met CP?

Als je geïnteresseerd bent in bekkenbodemfunctie bij kinderen, dan is het artikel van 1e auteur Patti Berg-Poppe een aanrader. De ontwikkeling en contentvaliditeit van de Functional Symmetry Observation Scale, versie 2 komt aan bod en ook kunnen we een tweetal artikelen lezen over fysiotherapie gegeven op school. Het ervaringsleren op de kinderfysiotherapie opleidingen wordt besproken en we krijgen een idee van hoe het zit met het aanleren van de fundamentele bewegingsvaardigheden tijdens de gymlessen in het basisonderwijs.

Hebben we je interesse gewekt? Veel plezier met het lezen van de nieuwe Pediatric Physical Therapy (abstracts) en tot de volgende editie!

Mandy van Drunen, Eli Kuiper en Annika ter Velde-Freriks