podcast.jpg
30 juni 2022

Durf te dromen, de podcast van Jong NVFK nummer 22

De podcast van Jong NVFK 'Durf te dromen'. Een podcast voor de kinderfysiotherapeut van de toekomst. In deze podcast kijken we verder dan de grenzen van ons vak.

Er staat weer een super inspirerende, interessante, nieuwe podcastaflevering online! 

In aflevering 22 is Olaf Verschuren bij ons te gast. Hij is senior onderzoeker bij Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, is kinderfysiotherapeut geweest en heeft onder andere onderzoek gedaan naar de negatieve gevolgen van onvoldoende slaap bij kinderen. Er is te weinig kennis over het effect van slaap op de ontwikkeling van het kind bij zorgverleners en ouders en kinderen. Daar moet volgens Olaf verandering in komen! 

We gaan in op allerlei aspecten van slaap die invloed hebben op het fysieke en mentale functioneren van kinderen. Want, hoe weet je of een kind goed slaapt? Hoe belangrijk is slaap nou voor herstel en fysiek en mentaal functioneren? en op welke manier kan je als kinderfysiotherapeut ouders en kinderen helpen bij slaapproblematiek? 

Wij branden van nieuwsgierigheid en in deze aflevering horen jullie alle ins en outs hierover!

Deze podcast staat online op Spotify, Apple podcast, Google podcast en diverse andere kanalen! Heb jij nog leuke idee├źn voor de podcastafleveringen in de toekomst, laat ons het ons dan weten in een reactie op onze social media kanalen of stuur ons een mail op [email protected]