nvfk-symposium.png
14 juni 2022

Voorjaarssymposium terug kijken? Dat kan vanaf nu!

Let’s AIM(S) voor consensus

Op 12 mei jl. vond het voorjaarssymposium van de NVFK online plaats. Het onderwerp van de avond was de Alberta Infant Motor Scale (AIMS), met daarbij de ambitieuze titel “Let’s AIM(S) for consensus”. Voor dit onderwerp was gekozen, omdat de gehanteerde normwaarden gebaseerd waren op onderzoek in een Canadese populatie. Echter zijn ook in Nederland recentelijk twee studies verricht naar de AIMS normwaarden; het IMP-SINDA project uit Groningen en het GODIVA project (Gross mOtor Development of Infants using home-Video registration with the Alberta Infant Motor Scale) uit Utrecht. Deze ontwikkelingen waren voldoende aanleiding om daarover in gesprek te gaan met de deskundigen op dit gebied.

Kijk het voorjaarssymposium terug en laat je inspireren door een overzicht van de stand van zaken en de Nederlandse studies gepresenteerd door Marike Boonzaaijer, Mijna Hadders-Algra en kinderfysiotherapeuten in opleiding Joyce de Swart en Babs van Os-Neervoort. Wordt geprikkeld door de gevoerde discussies tussen de verschillende sprekers, tafelgasten en onze hosts over onder andere de voors en tegens van de normwaarden, de ontwikkeling van de Nederlandse zuigelingen ten opzichte van Canadese zuigelingen en het belang om naast een kwalitatieve beoordeling van het bewegen van een zuigeling ook een kwantitatieve maat te hanteren. En, hoe om te gaan met de situatie waarin bij onderzoek kinderen niet voldoen aan de Canadese normwaarden, maar wel aan de Nederlandse. Al helemaal als de kwalitatieve beoordeling wijst op een afwijkende ontwikkeling van de zuigeling.

Meld je aan, kijk het terug en ontvang accreditatiepunten

Was jij 12 mei niet in de gelegenheid om het voorjaarssymposium live online bij te wonen, maar zou je het wel graag willen terug kijken? Dat is mogelijk! Meld je aan via [email protected] Wanneer je het event terug kijkt voor 20 juli a.s. én de evaluatie naderhand invult, ontvang je hier 4 accreditatiepunten voor.

Kosten voor terug kijken zijn:

Entree leden NVFK € 42,00
Entree niet-leden NVFK € 55,00
Entree kader leden (Commissies 30%) € 29,00
Entree ere leden (Voorzitters) € 0,00
Entree studenten Kinderfysiotherapie niet lid € 17,00
Entree studenten Kinderfysiotherapie lid € 8,00