jong-nvfk.jpg
24 november 2022

Podcast Durf te dromen; nr. 25

Een podcast voor de kinderfysiotherapeut van de toekomst. In deze podcast kijken we verder dan de grenzen van ons vak. Er staat weer een super inspirerende, interessante, nieuwe podcastaflevering online!

Aflevering 25 van onze podcastserie Jong NVFK ‘Durf te dromen’ belooft weer een bijzondere aflevering te worden want vandaag is Kees-Jan van der Klooster bij ons te gast. 

Kees Jan, in 1977 geboren in Hulst, is een echte sportfanaat. Al van jongst af aan was Kees-Jan een fervent inline skater, wakeboarder en had hij een enorme passie voor snowboarden. In maart 2001 kreeg zijn leven echter een drastische wending. Tijdens een val met snowboarden in de Franse Alpen liep hij een dwarslaesie op, met het gevolg dat hij verlamd rakte vanaf zijn middel.

Kees-Jan heeft ervaren dat er veel misverstanden bestaan over het leven met een handicap en zet zich daarom in voor een betere participatie van kinderen met een beperking in de samenleving.  Die misverstanden gaan we uitgebreid bespreken en uiteraard ook welke tips hij heeft voor kinderfysiotherapeuten die werken met deze doelgroep. Een van zijn initiatieven is het oprichten van het Wheelchair Skills Team. De vrijheid om zelfstandig de wereld te kunnen ontdekken is heel erg belangrijk voor een kind, maar voor veel kinderen in een rolstoel ontbreekt deze mogelijkheid door beperkte rolstoelvaardigheden. Hierdoor is zelf rijden en obstakels nemen soms heel erg lastig. Kees-Jan en zijn team laten kinderen ervaren dat een rolstoel ook een speelmaatje kan zijn en dat er vaak veel meer mogelijk is dan we denken!

Deze podcast staat online op Spotify, Apple podcast, Google podcast en diverse andere kanalen! Heb jij nog leuke ideeën voor de podcastafleveringen in de toekomst, laat ons het ons dan weten in een reactie op onze social media kanalen of stuur ons een mail op [email protected].