verbinden.jpg
17 november 2022

Vacatures: Voorzitter en bestuurslid Beroepsbelangen NVFK

Ben jij gedreven, toekomstgericht en een verbinder? Heb jij het vak kinderfysiotherapie hoog in het vaandel en houd je ervan om ons vak verder te ontwikkelen én naar buiten toe uit te dragen? Ben jij inspirerend en zie je kansen? Dan vragen we je om onderstaande tekst verder te lezen en bij jezelf na te gaan of je de volgende uitdaging wil aangaan.

 Nieuwe voorzitter NVFK

We zoeken namelijk een nieuwe voorzitter van de NVFK, die met passie onze vereniging én ons vak verder wil ontwikkelen en als boegbeeld namens de kinderfysiotherapie kan optreden.
 
De NVFK is een ambitieuze beroepsvereniging met 900 leden. Je maakt deel uit van een bestuur dat bestaat uit zes personen. Naast de voorzitter zijn de bestuurstaken verdeeld binnen drie aandachtsgebieden (beroepsinhoud en beroepsbelangen, profilering en positionering, en onderzoek en ontwikkeling). Het bestuur wordt ondersteund door de penningmeester en secretaris. Het bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarplan, begroting en jaarverslag. De voorzitter denkt mee in het uitzetten van het beleid, de missie/visie en stemt af met de verschillende bestuursleden.
 
De voorzitter geeft leiding aan deze gedreven bestuursleden. Hij/zij onderhoudt externe contacten met stakeholders (zoals Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, ouder/patiëntenvereniging etc.) en is de contactpersoon voor de afstemming tussen het beleid NVFK met het KNGF, en andere beroepsinhoudelijke verengingen. De voorzitter leidt de maandelijkse bestuursvergaderingen en tweemaal jaarlijks de ledenvergadering.
 
Vacatie- en reiskostenvergoeding
De NVFK biedt de voorzitter een vacatie- en reiskostenvergoeding (ov 2de klas of eigen vervoer á 0,32 €/km waarvan 0,19 €/km belastingvrij) voor gemiddeld 7 uur per week á €50,- (48 weken per jaar).  
 
Herken jij je in (een aantal) van onderstaande kenmerken?

 • Sociaal vaardig en inspirerend,
 • Enthousiast en positief,
 • Vooruitstrevend en energiek,
 • Goed kunnen netwerken of zelfs een eigen netwerk meenemen,
 • Vasthoudend en gedreven voor het vak,
 • Leden verbinden en draagvlak creëren voor beleidsvoornemens,
 • Commitment creëren bij stakeholders met betrekking tot kinderfysiotherapie.
 • Toekomstgericht (kansen zien),
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden,
 • Lid van de NVFK (of wil dit worden).

 
Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen we een sollicitatiebrief met daarin jouw cv en motivatie voor deze functie vóór 1 december 2022.
Je kunt jouw brief mailen naar [email protected].

Er volgt een gesprek met de sollicitatiecommissie bestaande uit twee bestuursleden. Na een positief advies van de commissie woon je één bestuursvergadering bij zodat je een idee krijgt wat het feitelijk inhoudt en wie het bestuur vormen. Daarna wordt er geëvalueerd en bij positieve bevindingen word je kandidaat gesteld voor de ALV in juni 2023. Er is ruimte voor een inwerkperiode tot die ALV door het huidige bestuurslid waardoor we een goede overdracht borgen.
Het bestuur zal je uiteindelijk voordragen in de algemene ledenvergadering in het voorjaar van 2023.

   

 

Nieuw bestuurslid Beroepsbelangen

Ben jij werkzaam in de eerstelijnskinderfysiotherapie? Heb je passie voor je vak waarbij praktijkvoering, regelgeving en belangen voor kinderfysiotherapeuten voorop staan? Ben jij de persoon die wil en kan opkomen voor de belangen van onze beroepsgroep kinderfysiotherapie? Dan zoeken we jou! We zoeken namelijk een nieuw bestuurslid voor de portefeuille beroepsbelangen van de NVFK, die met passie onze vereniging én ons vak verder wil ontwikkelen en namens de kinderfysiotherapie kan optreden.
 
De NVFK is een ambitieuze beroepsvereniging met 900 leden. Je maakt deel uit van een bestuur dat bestaat uit zes personen. Naast de portefeuille beroepsbelangen zijn de bestuurstaken verdeeld in profilering en positionering en onderzoek en ontwikkeling. Het bestuur wordt geleid door de voorzitter en wordt ondersteund door de penningmeester en secretaris. Het bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarplan, begroting en jaarverslag. Je denkt mee in het uitzetten van het beleid gericht op het behartigen van de belangen van onze collega’s.
 
Als bestuurslid ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op gebied van praktijkvoering, wet- en regelgeving. Je bent verantwoordelijk voor de projecten, producten en diensten die vallen onder deze portefeuille en je geeft sturing aan de bijbehorende commissies en projecten. Je bewaakt en initieert de samenhang met relevante projecten binnen andere portefeuilles. Je ontwikkelt het beleid op het vlak beroepsbelangen, zoals praktijkvoering, wet- en regelgeving en professionele standaard. Ook ben je gesprekspartner vanuit de kinderfysiotherapie voor externe partijen op het terrein van sociaaleconomische belangen.
 
Vacatie- en reiskostenvergoeding
De NVFK biedt een bestuurslid een vacatie- en reiskostenvergoeding (ov 2de klas of eigen vervoer á 0,32 €/km waarvan 0,19 €/km belastingvrij) voor gemiddeld 5 uur per week á €50,- (48 weken per jaar). 
 
Herken jij je in (een aantal) van onderstaande kenmerken?

 • Enthousiast en positief,
 • Vooruitstrevend en energiek,
 • Affiniteit met en interesse in het behartigen van belangen van kinderfysiotherapeuten,
 • Marktgericht denken,
 • Goed kunnen netwerken of zelfs een eigen netwerk meenemen,
 • Toekomstgericht (kansen zien),
 • Feeling met de wensen en behoefte van de leden
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden,
 • Werkzaam in de eerste lijn,
 • Lid van de NVFK (of wil dit worden).

 
Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen we een sollicitatiebrief met daarin jouw cv en motivatie voor deze functie vóór 1 december 2022.
Je kunt jouw brief mailen naar [email protected]. Er volgt een gesprek met de sollicitatiecommissie bestaande uit twee bestuursleden. Na een positief advies van de commissie woon je één bestuursvergadering bij zodat je een idee krijgt wat het feitelijk inhoudt en wie het bestuur vormen.
Daarna wordt er geëvalueerd en bij positieve bevindingen word je kandidaat gesteld voor de ALV in juni 2023. Er is ruimte voor een inwerkperiode tot die ALV door het huidige bestuurslid waardoor we een goede overdracht borgen. Het bestuur zal je uiteindelijk voordragen in de algemene ledenvergadering in het voorjaar van 2023.