verbinden.jpg
18 juli 2023

Vacature Voorzitter NVFK

Ben jij gedreven, toekomstgericht en een verbinder? Heb jij het vak kinderfysiotherapie hoog in het vaandel en houd je ervan om ons vak verder te ontwikkelen én naar buiten toe uit te dragen? Ben jij inspirerend en zie je kansen? Dan vragen we je om onderstaande tekst verder te lezen en bij jezelf na te gaan of je de volgende uitdaging wil aangaan.

 Nieuwe voorzitter NVFK

We zoeken namelijk een nieuwe voorzitter van de NVFK, die met passie onze vereniging én ons vak verder wil ontwikkelen en als boegbeeld namens de kinderfysiotherapie kan optreden.

De NVFK is een ambitieuze beroepsvereniging met 900 leden. Je maakt deel uit van een bestuur dat normaliter bestaat uit zes personen. Naast de voorzitter zijn de bestuurstaken verdeeld binnen drie aandachtsgebieden (beroepsinhoud en beroepsbelangen, profilering en positionering, en onderzoek en ontwikkeling). Het bestuur wordt ondersteund door de penningmeester en secretaris. Het bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarplan, begroting en jaarverslag. De voorzitter denkt mee in het uitzetten van het beleid, de missie/visie en stemt af met de verschillende bestuursleden.

De voorzitter geeft leiding aan deze gedreven bestuursleden. Hij/zij onderhoudt externe contacten met stakeholders (zoals Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, ouder/patiëntenvereniging etc.) en is de contactpersoon voor de afstemming tussen het beleid NVFK met het KNGF, en andere beroepsinhoudelijke verenigingen. De voorzitter leidt de maandelijkse bestuursvergaderingen en tweemaal jaarlijks de algemene ledenvergadering.

De NVFK biedt de voorzitter een vacatie- en reiskostenvergoeding (ov 2de klas of eigen vervoer á 0,32 €/km waarvan 0,19 €/km belastingvrij) voor gemiddeld 7 uur per week á €50,- (48 weken per jaar). 

Herken jij je in (een aantal) van onderstaande kenmerken?

  • Sociaal vaardig en inspirerend,
  • Enthousiast en positief,
  • Vooruitstrevend en energiek,
  • Goed kunnen netwerken of zelfs een eigen netwerk meenemen,
  • Vasthoudend en gedreven voor het vak,
  • Leden verbinden en draagvlak creëren voor beleidsvoornemens,
  • Commitment creëren bij stakeholders met betrekking tot kinderfysiotherapie.
  • Toekomstgericht (kansen zien),
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden,
  • Lid van de NVFK (of wil dit worden).

Sollicitatieprocedure:

Graag ontvangen we een sollicitatiebrief met daarin jouw cv en motivatie voor deze functie.  Je kunt jouw brief mailen naar [email protected]. Er volgt een gesprek met de sollicitatiecommissie bestaande uit twee bestuursleden. Na een positief advies van de commissie woon je één bestuursvergadering bij zodat je een idee krijgt wat het feitelijk inhoudt en wie het bestuur vormen. Daarna wordt er geëvalueerd en bij positieve bevindingen word je kandidaat gesteld voor de ALV in het najaar 2023. Er is ruimte voor een inwerkperiode tot die ALV door een huidig bestuurslid waardoor we een goede overdracht borgen. De secretaris fungeert momenteel als plaatsvervangend voorzitter. Het bestuur zal je uiteindelijk voordragen in de algemene ledenvergadering.

Indien er geen geschikte kandidaat zich aanmeldt, kan het bestuur een interim-voorzitter voordragen. Hiervoor zal dan een extra ALV voor worden georganiseerd.