afscheid---overlijden.jpg
21 september 2023

Overlijdensbericht Henry van Hal

Eind augustus bereikte ons het verdrietige bericht dat ons lid van verdienste en oud-bestuurslid Henry van Hal uit Weesp op 73-jarige leeftijd is overleden. Henry was een kinderfysiotherapeut van het eerste uur en heeft in de beginjaren van de NVFK als penningmeester in het bestuur een belangrijke bijdrage geleverd aan het verstevigen van de verenigingsstructuur.

Betty van Goor en Alexandra Hotke die in de jaren ’90 met hem in het bestuur zaten als resp. voorzitter en secretaris omschrijven hem als volgt. ”Toen ik in het bestuur kwam was Henry al penningmeester, ik heb hem denk ik een jaar of vier meegemaakt. Ik herinner me hem als een rustige man, heel serieus bezig met zijn vak als kinderfysiotherapeut en met gedegen kennis van hoe de financiën in zo’n club te organiseren en te verantwoorden. Hij was meen ik ook degene die het eerste register voor kinderfysiotherapeuten heeft opgezet en de eerste jaren ook bijgehouden heeft, wat een grote en tijdrovende klus was. Jammer dat hij er nu al niet meer is.” En Alexandra vult aan: “Ik sluit me helemaal aan bij wat Betty over Henry vertelt. Hij was zeer consciëntieus met, naast zijn financiële capaciteiten, een enorme inzet om de registratie en het register Kinderfysiotherapie van de grond te krijgen en up-to-date te houden.”

Henri werkte tot 2014 in zijn praktijk in Weesp, waar bij zijn afscheid onderstaande kenmerkende foto werd gemaakt voor het WeesperNieuws: rustig, beschouwend, maar altijd met pretogen in zijn werk met kinderen.

Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte toe met dit grote verlies.