Toegang tot PPT

22 aug 2019
Weet jij hoe je gemakkelijk toegang hebt tot het tijdschrift Pediatric Physical Therapy?

Instructiefilm

Bekijk het instructiefilmpje! Zo simpel kan het zijn!

Pediatric Physical Therapy juli 2019

De Pediatric Physical Therapy van juli 2019 is uit en de NVFK heeft de abstracts weer voor je vertaald. Deze keer komen onder andere aan bod: het belang van het stellen van doelen bij de behandeldosering bij Cerebrale Parese en feit dat dit nog niet vanzelfsprekend is bij het behandelen van te vroeg geboren kinderen, een randomised controlled trial over rek- en weerstandstraining bij CP en vroegtijdige interventies bij kinderen met of met een risico op Cerebrale Parese. 

Andere interessante onderwerpen: core-training in het water bij kinderen met neurologische stoornissen, positieve effecten van scoliose fysiotherapie en een studieprotocol over het effect van gepulste elektromagnetische velden bij CP. Er zijn nog 2 case reports te lezen met de beschrijving van (kinder)fysiotherapie bij encopresis en alternerende hemiplegie op kinderleeftijd. 

Daarnaast worden 3 motorische testen vergeleken bij premature zuigelingen en blijkt zitten bij premature zuigelingen van belang.

Waarom? Lees dan snel de vertaalde abstracts en laat je verleiden om het hele artikel te lezen over het onderwerp dat je interesseert. 

Trefwoorden: