NVFK NAJAARSCONGRES

1 nov 2019
Jongleren in het donker, dansende kinderen én een echte VR experience!

Dit was hét NVFK-najaarscongres van 2019!

350 Kinderfysiotherapeuten verzamelden zich op 4 oktober in theater de Flint, ‘het jonge kind’ was duidelijk een veelbelovend thema.

Bekijk de aftermovie om meteen het gevoel van dit congres te ervaren.

Gedurende de dag werd het jonge kind vanuit alle perspectieven van het ICF-CY belicht.

Terugblik

Gedurende de dag werd het jonge kind vanuit alle perspectieven van het ICF-CY belicht. De motoscopie werd met veel beeldmateriaal mooi weergegeven door ‘tenenloop-expert’ Erika Velders, gevolgd door een prachtig overzicht van Wendy Aertssen die ALLE beschikbare meetinstrumenten voor deze doelgroep met elkaar vergeleek qua validiteit, betrouwbaarheid én Nederlandse normering.

Het ‘functie-blok’ werd bemand door Dr. Charlotte Haaxma, kinderneuroloog uit het Radboud UMC, welke de zaal een welkome verfrisser gaf op het gebied van centrale en perifere neurologische problematiek. Mark Scheper vulde dit blok aan met een bevlogen voordracht over hypermobiliteit en een duidelijke oproep tot samenwerken met de kinderfysiotherapeut om nog meer te weten te komen over effect van behandeling bij deze doelgroep.  Tijdens de expertsessies kwamen de kind- en omgevingsfactoren aan bod en de dag werd afgesloten met een overzicht aan behandelmethodes voor het jonge kind door Dorothee Jelsma.

Ook dit jaar was de dag weer doorweven met verrassende acts en specials. Zo konden bezoekers via een VR-bril zelf de kick van het gamen ervaren en kreeg de hele zaal ‘jongleerles’ na een act ‘jongleren in het donker’ als aftrap voor het benoemen van Prof. Dr. Ria Nijhuis-van der Sanden tot erelid. Net na de pauze voerden 7 danseresjes een prachtige act op voor de zaal én verzorgde Bartimeus een fantastische eindact in het donker als aftrap naar volgend jaar!

Met goede inhoud, heerlijk eten en veel tijd om elkaar te spreken, inspireren en enthousiasmeren was het een prachtige dag!

Voor iedereen die er was, bedankt voor het bijdragen aan dit succes. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, geniet van de aftermovie en…als je lid bent…dan kun je zeer binnenkort de presentaties online terugkijken!

Tot volgend jaar!

Save the date: NVFK-jubileumevent 2 én 3 oktober 2020. Thema: Beleven. Locatie: KNVB in Zeist.

Trefwoorden: