Nederlands onderzoek in de Pediatric Physical Therapy!

4 nov 2019
Vertalingen abstracts oktober 2019

De Pediatric Physical Therapy is weer uitgekomen begin oktober

De NVFK heeft de abstracts weer voor jou vertaald.

Het onderzoek van Imke Suir, Marike Boonzaaijer, Petra Nijmolen, Paul Westers en Jacqueline Nuysink naar de Canadese Normwaardes van de AIMS en of deze bruikbaar zijn voor Nederlandse kinderen wordt besproken. Dit artikel is ook verschenen in de NPi service kinderen 2019-7.

Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod: een systematische review naar hoe chronisch zieke kinderen en hun ouders de kwaliteit van leven beoordelen. Wie beoordeelt deze hoger/beter? Er wordt gepleit voor een nauwere samenwerking tussen onderzoeker en behandelaar op de NICU en de follow-up. Andere interessante onderwerpen: een meta-analyse naar het effect van inspiratoire spiertraining bij Duchenne, een kwalitatieve implementatie studie van de praktijkrichtlijn Congenitale Musculaire Torticollis, activiteiten gebaseerde motorische training bij vrouwelijke adolescenten met overgewicht en training bij een CP-casus waar cognitieve en motorische skills worden gecombineerd.

Er wordt een tweetal onderzoeken besproken met als onderwerp het Rett Syndroom en een studieprotocol voor onderzoek naar krachttraining bij ideopathische tenengang. Het ZIKA-virus komt aan bod en hoe ICF hierbij gebruikt kan worden. Casereports gaan over CP en dansen, het Irlen syndroom en vestibulaire kinderrevalidatie. Een zeer interessante mix van onderwerpen voor de kinderfysiotherapeut die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen. En denk eraan: de echte ins-en outs lees je natuurlijk pas in de volledige onderzoeksartikelen!

Vertalingen abstracts oktober 2019

Trefwoorden: