Laatste nieuws

11 oktober 2022
Online lezing Inleiding op neuromusculaire ziekten: herkennen en behandelen

Deze online lezing informeert je over de diagnostiek en behandeling van patiënten, zowel volwassenen als kinderen, met neuromusculaire ziekten door de fysiotherapeut.

Lees verder
05 oktober 2022
Commissie specialisten registratie

Welke master opgeleide kinderfysiotherapeut wil in oktober met de ‘commissie specialisten registratie’ door middel van een kort gesprek van gedachten wisselen over wat we verwachten van net afgestudeerde master kinderfysiotherapeuten.

Lees verder
04 oktober 2022
Samenwerking en zwangerenportaal.nl

Zwangerenportaal verzorgt voor meer dan 250 verloskundigenpraktijken de online communicatie richting de zwangeren en jonge ouders. De NVFK heeft voor meerdere informatieve artikelen rondom kinderfysiotherapie gezorgd. Zodat de zwangeren en jonge moeders hier goed over geïnformeerd worden.

Lees verder
28 september 2022
Informatieavond Praktijkvoering en Regionalisering

Op woensdagavond 28 september 2022 organiseert de NVFK een nieuwe digitale informatieavond voor leden via Teams, waarin praktijkvoering en regionalisering centraal staan.

Lees verder
De nieuwe NPi service Kinderen staat voor u klaar!
26 september 2022
De nieuwe NPi service Kinderen staat voor u klaar!

Met twee nieuwe onderwerpen en de literatuurlijst

Lees verder
Durf te dromen, de podcast van Jong NVFK
12 september 2022
Durf te dromen, de podcast van Jong NVFK

De podcast van Jong NVFK 'Durf te dromen'. Een podcast voor de kinderfysiotherapeut van de toekomst. In deze podcast kijken we verder dan de grenzen van ons vak.

Lees verder
12 september 2022
Nieuwe versie van Bayley-4-NL en Movement ABC-3-NL in ontwikkeling

Pearson is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe versie van de Bayley Scales of Infant and Toddler Development, namelijk de Bayley-4-NL. Ook de Movement Assessment Battery for Children is aan herziening toe, daarom ontwikkelt Pearson een nieuwe versie van dit instrument, namelijk de Movement ABC-3-NL.

Lees verder
12 september 2022
KinderOncoNet

Van april 2021 tot en met maart 2022 is de NVFK betrokken geweest bij het project rondom de ontwikkeling van KinderOncoNet van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Het project is inmiddels afgerond, maar de ontwikkeling van KinderOncoNet gaat door!

Lees verder
12 september 2022
Breng beweeggedrag in kaart met de Beweegrichtlijnentest

Help jij anderen meer te bewegen? Dan is het belangrijk om eerst te achterhalen vanuit welke situatie je start.

Lees verder
12 september 2022
Digitale uitkomstmaten bij kinderen met overgewicht en obesitas (DUKOO)

Overgewicht en obesitas bij kinderen is een groot maatschappelijk probleem vanwege de negatieve gevolgen voor de gezondheid en de stijgende zorgkosten. De Gecombineerde leefstijl interventie (GLI) staat in de recente richtlijn ‘Diagnostiek, ondersteuning en zorg voor kinderen met obesitas’ (Partnerschap Overgewicht Nederland/VU, 2022) beschreven als meest effectief en moet in 2030 in alle gemeenten beschikbaar zijn (Nationaal Preventieakkoord VWS, 2018.

Lees verder