Laatste nieuws

07 november 2022
IOPTP 4e Webinar - Vroege ontwikkelingsinterventies voor baby's

Het 4e webinar van de IOPTP - 'Vroege ontwikkelingsinterventies voor baby's die te vroeg geboren zijn en/of cerebrale parese hebben', staat weer klaar voor inschrijving. Informatie wordt ook geplaatst op de Facebookpagina van de IOPTP en de Facebookpagina Vrienden van de IOPTP.

Lees verder
31 oktober 2022
Website expertisenetwerk Osteogenesis Imperfecta online

De VSOP heeft binnen het project Expertise Connected* samen met de expertisecentra en de patiëntenorganisatie VOI (Vereniging Osteogenesis Imperfecta en de Stichting C4BB (Stichting Care 4 Brittle Bones) een website ontwikkeld voor het expertisenetwerk Osteogenesis Imperfecta. Deze website laat patiënten en zorgverleners zien hoe de zorg in het netwerk is ingericht en draagt bij aan de vindbaarheid van de expertisecentra voor zowel patiënten als (verwijzende) zorgverleners buiten de centra.

Lees verder
31 oktober 2022
Aankondiging PPT abstracts oktober 2022

De bladeren vallen van de bomen en de herfst dient zich aan. De Pediatric Physical Therapy van oktober is uitgekomen. Interessant leesvoer voor na een stevige wandeling op zoek naar de mooiste ‘rood met witte stippen’ paddenstoelen.

Lees verder
Handi-app: handige app voor ouders
27 oktober 2022
Handi-app: handige app voor ouders

Hoe leer je een kind met een slechte fijne motoriek om zelf tandpasta op een tandenborstel te doen? Hoe zorg je ervoor dat je kind zich goed voelt in een rolstoel? Alledaagse vragen waar ouders die een kind met een beperking hebben tegenaan lopen. Speciaal voor hen is er nu de Handi-app met meer dan 200 tips over opvoeding en verzorging van een kind met een handicap.

Lees verder
Jong NVFK - Durf te Dromen; aflevering 24
27 oktober 2022
Jong NVFK - Durf te Dromen; aflevering 24

De podcast van Jong NVFK 'Durf te dromen'. Een podcast voor de kinderfysiotherapeut van de toekomst. In deze podcast kijken we verder dan de grenzen van ons vak. Er staat weer een super inspirerende, interessante, nieuwe podcastaflevering online!

Lees verder
11 oktober 2022
Online lezing Inleiding op neuromusculaire ziekten: herkennen en behandelen

Deze online lezing informeert je over de diagnostiek en behandeling van patiënten, zowel volwassenen als kinderen, met neuromusculaire ziekten door de fysiotherapeut.

Lees verder
05 oktober 2022
Commissie specialisten registratie

Welke master opgeleide kinderfysiotherapeut wil in oktober met de ‘commissie specialisten registratie’ door middel van een kort gesprek van gedachten wisselen over wat we verwachten van net afgestudeerde master kinderfysiotherapeuten.

Lees verder
04 oktober 2022
Samenwerking en zwangerenportaal.nl

Zwangerenportaal verzorgt voor meer dan 250 verloskundigenpraktijken de online communicatie richting de zwangeren en jonge ouders. De NVFK heeft voor meerdere informatieve artikelen rondom kinderfysiotherapie gezorgd. Zodat de zwangeren en jonge moeders hier goed over geïnformeerd worden.

Lees verder
De nieuwe NPi service Kinderen staat voor u klaar!
26 september 2022
De nieuwe NPi service Kinderen staat voor u klaar!

Met twee nieuwe onderwerpen en de literatuurlijst

Lees verder
Durf te dromen, de podcast van Jong NVFK
12 september 2022
Durf te dromen, de podcast van Jong NVFK

De podcast van Jong NVFK 'Durf te dromen'. Een podcast voor de kinderfysiotherapeut van de toekomst. In deze podcast kijken we verder dan de grenzen van ons vak.

Lees verder