21 januari 2022

Masterclass Executieve functies bij CP, de invloed op het leren & gedrag

Datum: vrijdag 21 januari 2022 van 09:30 - 16:15 uur Locatie: Radboudumc Experience Center Nijmegen

De Vereniging Docenten Kinderneurorevalidatie (VDKNR) organiseert op vrijdag 21 januari een masterclass over executieve functies bij kinderen met CP. Deze masterclass is bedoeld voor paramedici uit de eerste en tweede lijn, leerkrachten, gedragskundigen en revalidatieartsen. Het is van belang dat binnen het (regulier) onderwijs rekening wordt gehouden met het feit dat bij kinderen met CP naast fysieke problemen, ook regelmatig problemen in de executieve functies, leren en verwerking van prikkels en afwijkend gedrag voorkomen. Dit vraagt begrip en aanpassing van de omgeving en het onderwijs om de kinderen te begeleiden. Middels deze masterclass willen we een theoretisch kader schetsen van de bovengenoemde onderwerpen, ondersteund met voorbeelden uit de praktijk en krijgt u tips hoe u de kinderen kunt stimuleren en begeleiden.

Deze masterclass zal bestaan uit plenaire lezingen en in de middag workshops. Met sprekers als Christine Resch, René Steinman, Tinka Bröring en Marleen van der Wees.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Wat kom je tegen als medicus en leerkracht bij kinderen met CP in het (regulier) onderwijs gericht op executieve functies?
  • Wat verstaan we onder executieve functies
  • Ervaringen van ouders
  • Leerproblemen bij kinderen met CP
  • Workshops waar casuïstiek en stimulatie van het brein centraal staan.

Meer informatie en inschrijven