cerebrale-parese.jpg
12 oktober 2022

Dit jaar 1e editie Congres over Cerebrale Parese bij jonge kinderen

12 oktober 2022 - Cerebrale Parese, kortweg CP, is de meest voorkomende oorzaak van motorische beperkingen bij kinderen. Deze wordt veroorzaakt door beschadiging van de hersenen. Dit kan gebeuren tijdens de zwangerschap of de geboorte, maar ook door een trauma in het eerste levensjaar. De ervaring leert dat zorgprofessionals veel van deze kinderen nog niet tijdig herkennen. Begrijpelijk, want CP heeft veel verschillende verschijningsvormen.

Graag wijs ik je daarom op het congres ‘Cerebrale Parese herkennen & behandelen’ dat Vakblad Vroeg samen met Euregionaal Congresburo organiseert. Dit congres belicht allerlei aspecten rond deze houdings- en bewegingsstoornis en biedt aanknopingspunten tot het eerder herkennen van de stoornis. Ook wordt ingegaan op het zo goed mogelijk behandelen van jonge kinderen met CP.

Sprekers zijn:

Jolanda Schieving – Wanneer spreek je van CP en wat houdt het in?
Olaf Verschuren – 24 uurs activiteiten bij kinderen met CP
Tinka Bröring-Starre – Opvoedingsthema’s en emotionele- en gedragsproblemen
Karen van Hulst – Voedingsproblemen bij cerebrale parese.
Pauline Aarts – Piratengroep Nu, Toen en Straks
Marjolijn Ketelaar, Marike Willems en Mattijs Alsem – Revalideren doe je samen
Miriam Hufen – Geprikkeld door de zintuigen?


Het is zowel mogelijk om dit congres live te volgen op 12 oktober in Eindhoven als een maand lang online vanaf 1 december.  
Op onze website staat alle informatie op een rij over de invalshoeken, de voordelen en de deelnamemogelijkheden, zie https://www.vakbladvroeg.nl/congres-cerebrale-parese-herkennen-behandelen/

En wist je dat je of een collega gratis mee mag laten doen aan de online versie van dit congres dan wel zelf de online versie van een ander congres gratis mag volgen? Een overzicht van deze congressen vind je hier.