knipsel-nvfk-congres.jpg
15 oktober 2023

Terugkijken: lezingen over fysiologie, slaap en voeding tijdens het NVFK congres

De NVFK organiseerde op vrijdag 2 juni 2023 haar live voorjaarscongres op Sportcentrum Papendal in Arnhem, met als titel: Intensieve training: “de puzzel compleet”. Tijdens deze geslaagde en inspirerende dag vonden diverse lezingen en workshops plaats binnen het overkoepelende thema. De ochtend bestond uit een drietal lezingen die samen één geheel vormen om een kind zo goed mogelijk te begeleiden naar herstel; namelijk lezingen over fysiologie, slaap en voeding.

Lukte het jou niet om deze dag aanwezig te zijn, maar ben je toch benieuwd naar welke nieuwe informatie jij hebt gemist? Dan is dit jouw kans! Het ochtendprogramma is namelijk op film vastgelegd.

Duik samen met dr. Erik Hulzebos in de fysiologie van spiertraining. Wat zijn de belangrijkste trainingsfactoren bij kinderen? Welke type training is het meest geschikt voor jouw patiënt? Zet jezelf weer op scherp om keer op keer de juiste trainingsprikkel aan te kunnen bieden aan een kind.  

Uit verschillende recente onderzoeken blijkt dat slaap een belangrijk onderdeel is van herstel en training, maar waarom eigenlijk? Wat is precies het effect van slaap en hoe kunnen wij dit meenemen in onze behandeling? Kom tijdens de lezing van dr. Olaf Verschuren erachter hoe slaap een onderdeel van de puzzel vormt tijdens intensief trainen.

En vergeet het laatste puzzelstuk niet; voeding. Ontdek hoe jij als kinderfysiotherapeut een rol kan spelen in voeding ter ondersteuning aan training. Kom erachter welke tips jij zelf kan meegeven aan kinderen en ouders, maar ook wanneer het wijs is om een diëtist in te schakelen.

Terugkijken
De lezingen over fysiologie, slaap en voeding van het afgelopen voorjaarscongres zijn terug te kijken; echter zijn hieraan wel kosten verbonden. 

Inschrijfkosten voor het terugkijken
€ 49,00 - NVFK leden  
€ 59,00 - niet-leden NVFK 
 

Accreditatie
Voor het terugkijken van deze lezingen ontvang je geen accreditatiepunten.

Geïnteresseerd?
De presentaties en bijbehorende literatuur worden meegeleverd bij de aanmelding voor het terugkijken. Aanmelden kan t/m 15 oktober 2023. Na de inschrijftermijn ontvang je een persoonlijke link met wachtwoord om de lezingen terug te kunnen kijken.

Heb je interesse? 
Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Vermeld hierbij dat je akkoord gaat met het ontvangen van een factuur als NVFK lid of als Niet-lid NVFK.