eefke-vonk-2023_website.jpg
21 september 2023

Eefke Vonk

Secretaris

Nadat ik eind december 1999 als fysiotherapeut van de opleiding kwam ben ik terecht gekomen in Duitsland. Hier heb ik kennis leren maken met het prachtige vak: kinderfysiotherapie. In 2008 ben ik gestart bij de eerstelijnspraktijk de fysioo (regio Beuningen en Nijmegen). Nadat ik in 2012 de master kinderfysiotherapie heb afgerond ben ik mij op verschillende gebieden gaan ontwikkelen om mij in dit mooie vak maximaal te bekwamen. Startend van algemeen kinderfysiotherapeut in opleiding, naar specialist op het gebied van (schrijf)motoriek en neurologie en recent ben ik daar ook oncologie aan het toevoegen. Naast het geven van een deskundig oordeel en het behandelen van problematiek in het bewegend functioneren van het kind, heb ik mij ook kunnen ontwikkelen op het gebied van medische en psychosociale aspecten van de kinderfysiotherapie. Hierdoor hoop ik een bijdrage te leveren aan de optimale participatie van een kind in zijn omgeving. 

Het vak is echter te mooi om stil te blijven staan!

Op 16 juni 2022 ben ik benoemd tot secretaris van de NVFK. Naast de rol van specialist (diagnostiek en behandeling) binnen de fysioo (die ik overigens ook nog voor 30 uur zal blijven vervullen) en de rol van adviseur, wil ik mij binnen deze functie ook verder ontwikkelen tot professioneel leider (zorgvernieuwing) en beroepsontwikkelaar (beroepsinnovatie)! 

Ik wil mij binnen de NVFK inzetten voor de ontwikkelingen binnen de eerste lijn. Het vak kinderfysiotherapie is een prachtig vak welke, mijns inziens, nog vaak onderbelicht wordt. Kinderfysiotherapeuten zijn per uitstek vakmensen om kinderen te ondersteunen in, op of rondom de schoolprestaties (het maximale uit ieder kind halen), de sportactiviteiten en het optimaliseren van het dagelijks functioneren van het kind.