manon2-web.jpg
14 december 2022

Dr. Manon Bloemen

Bestuurslid Beroepsinhoud - Portefeuille: Onderzoek & Ontwikkeling

Ik werk sinds 1999 met kinderen met (kans op) beperkingen, waarbij mijn passie ligt in het ondersteunen van deze kinderen en hun ouders zodat deelname aan maatschappelijke activiteiten, zoals sport, spel en actief buitenspelen, gerealiseerd kan worden.

Ik ben kinderfysiotherapeute en gezondheidswetenschapper, heb veel werkervaring opgedaan binnen de kinderrevalidatie en ben in 2017 gepromoveerd op fysieke fitheid en beweeggedrag bij (rolstoelrijdende) kinderen en jongeren met  beperkingen. Ik ben als Hogeschoolhoofddocent verbonden aan het Lectoraat Leefstijl en Gezondheid, onderzoekslijn Kind in Beweging. Hier voeren we praktijkgericht onderzoek uit met onderwerpen gerelateerd aan kinderfysiotherapie. Tevens ben ik verbonden aan de Masteropleiding Kinderfysiotherapie van het Insitituut Bewegingsstudies, Hogeschool Utrecht.

Sinds 2019 ben ik bestuurslid bij de NVFK, portefeuille Onderzoek en Ontwikkeling.  Ik vind het belangrijk om de doorontwikkeling van ons vak te ondersteunen, ons mooie vak goed op de kaart te zetten en gezamenlijk te bouwen aan een mooie toekomst. 

 

Dr. Manon Bloemen

Bestuurslid Beroepsinhoud NVFK | [email protected]