27 juni 2021

Vragen en antwoorden

Hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen in het kader van Corona en veelgestelde vragen uit 2019 door en voor NVFK-leden. Log in om alle Q&A's te zien.

Q&A Corona

Vraag: Ik ben werkzaam binnen speciaal onderwijs, mag ik dan weer behandelen als de scholen opengaan?

Antwoord: Als je in dienst bent van de school, volg je het beleid dat de school voert. Als je vanuit de eerste lijn op een school werkt, gelden de maatregelen voor paramedici van de Rijksoverheid.

Vraag: Waarom mogen wij nog steeds niet behandelen, terwijl de scholen wel open gaan?

Antwoord: Als paramedici zijn wij afhankelijk van het ministerie van VWS. Zij bepalen welke maatregelen gelden en welke worden aangepast. De vraag zal gesteld worden binnen het Outbreak Management Team en we hopen daar zo snel mogelijk antwoord op te krijgen. Daarnaast is het KNGF bezig met VWS en RIVM om te bepalen wanneer fysiotherapeutische zorg wordt opgeschaald.

Vraag: Inmiddels hebben sommige kinderen al te lange tijd geen face-to-face behandeling gehad, maar ik mag nog steeds niet behandelen. Wat moet ik nu doen?

Antwoord: Noodzakelijke behandelingen mogen face-to-face plaatsvinden. Het gaat hierbij om zorg die niet uitgesteld kan worden en op langere termijn negatieve effecten kan hebben. De noodzaak kan in de loop van de tijd veranderen. Het is aan de professionaliteit van de kinderfysiotherapeut om de juiste afweging te maken. In de NVFK-nieuwsbrief van 22 april lees je waar je aan moet denken.

Deze informatie is alleen voor leden van de NVFK beschikbaar.