logo-kompas.jpg
16 januari 2024

Kinderpalliatieve Zorg

De zorg verbeteren voor kinderen die niet meer beter worden: wil je ons daarbij helpen?

Goede kinderpalliatieve zorg is afhankelijk van goede samenwerking, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend.

Ben je paramedicus, verpleegkundige of paramedicus en heb je zorg gedragen voor een kind dat in de afgelopen 3 jaar is overleden? Dan vragen we je onze vragenlijst in te vullen. Ook als je maar eenmalig of weinig ervaring hebt, doen we een appel op jouw goodwill, omdat 'beperkte' ervaring veel voorkomt in de kinderpalliatieve zorg.

Kortom: wil je ons helpen de zorg voor kinderen die niet meer beter worden duurzaam te verbeteren?

Het invullen van de vragenlijst kost je slechts 15 minuten van jouw tijd. Dit landelijke onderzoek wordt uitgevoerd door het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde van het UMC Utrecht en het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMC Groningen, in samenwerking met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, Netwerken Integrale Kindzorg, Emma Kinderziekenhuis, Prinses Maxima Centrum, Stichting Kind en Ziekenhuis, KinderThuisZorg, Bureau Raedelijn en de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie.

De vragenlijst is te openen via deze link: Castor EDC

We hebben onderstaand verzoek zojuist besproken in de bestuursvergadering.

Het ziet er uit als een mooi project, maar lijkt niet erg passend voor onze beroepsgroep. De doelgroep mensen met een verstandelijke beperking lijkt niet betrokken en dit is ons inzien meer passend voor de PMT-ers dan fysiotherapeuten.

We denken dus dat het niet meteen passend is om dit onder onze achterban te verspreiden.

 

We gebruiken voor dit landelijke onderzoek een open wervingsmethode. Het kan zijn dat u deze link via verschillende kanalen ontvangt. Bij vragen kunt u contact opnemen via [email protected] of 06-31118856.

Of je gebruikt de QR-code: