podcast.jpg
04 februari 2022

Jong NVFK, durf te dromen

Jong NVFK is een gratis netwerk dat is bedoeld voor kinderfysiotherapeuten tot en met 35 jaar om te dromen over de toekomst en de toekomst van het vak. In de zorg en in ons vak kinderfysiotherapie verandert er veel. Daarom is het belangrijk dat jonge kinderfysiotherapeuten zich betrokken voelen bij het NVFK en samen met het NVFK het mooie vak kinderfysiotherapie verder helpen uitvoeren op de best mogelijke manier. Ons doel is om andere jonge kinderfysiotherapeuten te leren kennen, te betrekken bij de NVFK, kennis te delen, na te denken over de toekomst en om deze collega’s te prikkelen om verder te kijken dan de grenzen van hun vak. Vandaar ons motto: ‘Durf te dromen!’

Wat doen wij?

Jong NVFK is gebouwd rondom vier pijlers:

  • Netwerk: deel je talent, passie en vragen met generatiegenoten.
  • Ambassadeurs: praat, denk en debatteer mee. Wij zijn een klankbord voor het NVFK bestuur.
  • Ontwikkeling:  neem een kijkje in de keuken van het management; vergroot je digitale mogelijkheden binnen de kinderfysio en zet jezelf in de markt.
  • Durf te dromen: denk mee over jouw toekomst en de toekomst van het vak: inspireer en laat jezelf inspireren.

Wie zijn wij?

Voorzitters sectie Jong NVFK:

  • Christine de Wit MSc. is kinderfysiotherapeut en werkt in een particuliere praktijk.
  • Ryan Beekhuizen MSc. is kinderfysiotherapeut en werkt in een particuliere praktijk. 

Wat kun je verwachten van ons?

We komen langs op alle kinderfysiotherapie-opleidingen in Nederland (Hogeschool Utrecht, Avans Breda en Hogeschool Rotterdam) om het NVFK en Jong NVFK te promoten.

Per opleiding stellen we een studentambassadeur aan die een jaar gratis lid mag zijn en door betrokken te zijn nieuwtjes vanuit het NVFK en Jong NVFK met studiegenoten deelt. Verder zal de ambassadeur informatie verzamelen over de behoeften van kinderfysiotherapiestudenten met betrekking tot ons vak.

We organiseren elk jaar een event, gekoppeld aan het NVFK-congres, waar jonge kinderfysiotherapeuten elkaar kunnen ontmoeten, en talent, passie en vragen met elkaar kunnen delen.

Maandelijks posten we een interessante podcast over een actueel onderwerp in de kinderfysiotherapie. Op deze manier blijven Jong NVFK leden op een leuke manier up-to-date over de laatste ontwikkelingen binnen de kinderfysiotherapie.

Podcast Jong NVFK Durf te dromen

Jong NVFK heeft een podcast! 

De podcast van Jong NVFK 'Durf te dromen'. Een podcast voor de kinderfysiotherapeut van de toekomst. In deze podcast kijken wij, Christine de Wit en Ryan Beekhuizen, verder dan de grenzen van ons vak. Ook proberen we kennis te delen en dromen we over de toekomst. We gaan in gesprek met iedereen die ons verder kan helpen om de beste versie van onszelf te worden.

De podcast is nu te beluisteren op 7 platforms:

Anchor 
Spotify
Breaker
Google podcast
Overcast
Pocket Casts
RadioPublic

Graag willen wij jullie ook oproepen om jullie ideeën over de podcast met ons te delen. Ben jij of ken jij iemand waar wij mee in gesprek moeten? Laat het ons weten! Heb je een interessante casus die je besproken wilt hebben met een expert? Wij gaan graag op zoek naar die expert! Laat het ons weten via [email protected]. Mocht je ooit vragen of opmerkingen hebben over de podcast laat het ons weten!

Droom je mee?

We zijn een GRATIS netwerk voor NVFK leden tot en met 35 jaar. Wil je mee dromen over de toekomst? Meld je dan aan via Aanmeldformulier Jong NVFK en volg ons op Facebook en Instagram.