game-dcd.jpg
19 februari 2024

Gamers met DCD gezocht!

Het niveau van lichamelijke activiteit bij tieners met de diagnose Developmental Coordination Disorder (DCD) te verbeteren. Hoe pak ik dit aan?

 

Ik ben Taha Yassine en onderzoeker bij het Behavioural Science Institute (BSI) van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het is mijn doel om het niveau van lichamelijke activiteit bij tieners met de diagnose Developmental Coordination Disorder (DCD) te verbeteren. Mijn aanpak? Het integreren van actieve videogames in de mix! Daarom zijn we op zoek naar tieners met DCD die mee willen doen.

Doe mee en geef jouw mening en aanbevelingen over videospellen

Tieners met DCD kiezen vaak voor zittende activiteiten, wat op de lange termijn gevolgen heeft voor hun gezondheid. Als bewegingswetenschapper is het mijn doel om mensen te helpen fysiek actiever te zijn. Mijn promotieonderzoek heeft als doel te begrijpen hoe tieners met DCD denken over het gebruik van actieve videospellen, zoals Nintendo Wii Fit of Xbox Kinect. Zo kunnen we interventies ontwerpen om de fysieke activiteit te verhogen die aansluiten bij hun voorkeuren en individuele behoeften.


Wie kunnen meedoen?

We zijn op zoek naar tieners van 11 tot 15 jaar met Developmental Coordination Disorder (DCD).


Hoe ziet deelname aan het onderzoek eruit?

In fase 1 vul je thuis een korte vragenlijst in. Je hebt slechts 10-15 minuten nodig om je mening te geven over gewone en actieve videogames. Actieve games betrekken je fysiek bij het spel, waardoor het leuk en actief wordt!

Optionele fase 2 bestaat uit een 1-op-1 interview van maximaal 45 minuten. We praten over je voorkeuren en idee├źn om actieve videogames nog aantrekkelijker te maken. Het interview kan plaatsvinden waar jij wilt,  we passen ons aan jouw voorkeur aan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan de vragenlijst (fase 1).

Aan de ouders vragen we om de Coordinatievragenlijst voor ouders (CVO) in te vullen.


Wat krijg je als je meedoet?

Als je meedoet en de vragenlijst invult (15 min), krijg je 5 euro cadeaubon. Voor het interview (45 min) krijg je nog eens 10 euro cadeaubon.


Wil je meedoen of wil je meer informatie?

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen, kunnen je ouders hun contactgegevens achterlaten via deze link of onderstaande QR code. Ik neem dan contact op voor een verdere uitleg van het onderzoek en het versturen van de vragenlijst.

Bij vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected] of 06-51546974.