peter-bekkering--klein.jpg
06 mei 2024

Peter Bekkering krijgt Koninklijke onderscheiding

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen werd dr. Peter Bekkering, kinderfysiotherapeut en Postdoc onderzoeker benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding kreeg hij in de gemeente Kaag en Braassem.

Peter kreeg deze Koninklijke onderscheiding van de burgemeester van Kaag en Braassem, Astrid Heijstee-Bolt, voor zijn jarenlange werk en enorme inzet binnen de kinderoncologie en daarbuiten. In zijn lange loopbaan heeft Peter een belangrijke maatschappelijke bijdrage geleverd op regionaal en landelijk niveau. Hij werkt al jaren als kinderfysiotherapeut en onderzoeker. Daarnaast zet Peter zich in als vrijwilliger voor het ski-kamp van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV), de Woubrugse vakantieweek, de voetvalvereniging Woubrugge als elftalbegeleider, en tot op heden als fysiotherapeut en verzorger van de selectie. Hij was 25 jaar betrokken bij de organisatie van de intocht van Sinterklaas in Woubrugge.

Als kinderfysiotherapeut en onderzoeker heeft Peter een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van de beweegzorg voor kinderen met een kanker en in het bijzonder kinderen met een bottumor, waar hij in 2011 op promoveerde. Hij heeft een belangrijke rol gehad bij de oprichting van het Sport- en Bewegingscentrum in het Prinses Máxima Centrum.

Bevlogen en betrokken

‘Ik ben compleet verrast en zeer vereerd,’ zegt Peter na de ontvangst van het lintje en een grote bos oranje bloemen. De aanwezige collega’s vonden het ‘fantastisch’ om mee te maken dat Peter tot Ridder is benoemd. Peter wordt door hen omschreven als een gemotiveerde, betrokken, behulpzame collega en een bevlogen kinderfysiotherapeut en onderzoeker die zeer betrokken is bij kinderen met kanker en hun ouders. Zij zeggen: ‘Peter krijgt kinderen met kanker in beweging!’

Van harte gefeliciteerd Peter met deze mooie onderscheiding! Namens het NVFK bestuur