ondertekening-nvfk-skf-ontwikkelplatform.jpg
06 juni 2024

Het ontwikkelplatform voor kinderfysiotherapeuten is een feit!

Het contract is getekend!

Maandag 3 juni jl. was het zover: de samenwerking tussen NVFK en SKF t.a.v. het ontwikkelplatform voor kinderfysiotherapeuten is bezegeld. Na jaren werk aan het plan werd deze week, in aanwezigheid van bestuursleden en de leden van de commissie Kind 2040, door beide voorzitters de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.  

Het SKF ondersteunt de opstartfase van het initiatief ruimhartig en staat garant voor de exploitatie in het eerste jaar. De opzet en de bouw van het platform kan mede gerealiseerd worden dankzij het HU/SIA-RAAK onderzoeksproject “In Beweging: Kinderfysiotherapeut 2040” onder leiding van collega Eline Bolster. Na lancering zal het platform, dat geen winstoogmerk heeft, zichzelf kunnen bekostigen vanuit de inkomsten voor innovatieve nascholing, specifiek voor onze beroepsgroep.  

De bouw van het platform is inmiddels gestart, de eerste modules zijn gemaakt en het creatieve proces t.a.v. de look and feel is  in volle gang. In de komende maanden zullen er regelmatig gebruikerstesten plaatsvinden, zodat we het platform steeds verder kunnen optimaliseren.  

 

En dan, op 4 oktober tijdens het NVFK najaarscongres in Papendal, gaan we live! Wees erbij een maak deel uit van deze unieke lancering met natuurlijk bubbels en een fantastisch feest!  

Na de lancering stopt het werk niet. Er zal regelmatig nieuwe content verschijnen op het platform en vier kinderfysiotherapeuten spelen hierin een grote rol: Sascha van der Velden en Maaike Brienne zullen het eerste jaar content creators zijn en modules gaan ontwikkelen. Kai Rudelsheim zal de rol van functioneel beheerder op zich nemen en Christine de Wit doet de PR. Samen met commissie Kind2040 zorgen zij ervoor dat ook het platform zelf, in ontwikkeling blijft.  

Mocht je vragen hebben of ideeën willen delen, neem dan zeker even contact op. En lijkt het je interessant om als potentieel gebruiker een keer het platform vast te testen? Heel graag. 

Mail naar Sascha van der Velden ([email protected]) en we zetten je op de lijst.  

Tot binnenkort!

Het bestuur van de NVFK, - het SKF en commissie Kind2040