basispakket-zorgverzekeringswet-2024.png
05 juni 2024

Terugblik ledenavond 21 en 22 mei: Bekostiging eerstelijns KFT

We kijken als bestuur positief terug op de twee bijeenkomsten met leden, waar is gesproken over de bekostiging eerstelijns KFT.

Voor de bijeenkomsten hadden twintig leden zich aangemeld. Samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn we op zoek naar een oplossing voor het huidige bekostigingssysteem. Ons is gevraagd hiervoor een voorstel te schrijven.

De NVFK wil graag onderscheid maken tussen laag complexe zorg en hoog complexe zorg. Voor de laag complexe zorg zou het huidige systeem voldoen, met de kanttekening dat het reguliere tarief kinderfysiotherapie ver onder de kostprijs ligt. Vroeger werd voor een behandeling kinderfysiotherapie anderhalf keer de tijd van een behandeling fysiotherapie gerekend. Voor de hoog complexe zorg voldoet het huidige systeem niet. Voor kinderen met een hoge complexe zorg hebben we meer tijd nodig, we moeten in de context kunnen behandelen en we moeten de mogelijkheden hebben om het systeem van het kind er zoveel mogelijk bij te betrekken. Tijdens de bijeenkomsten hebben we met elkaar gesproken over welke kinderen zouden vallen onder hoog complexe zorg. De aanwezige leden brachten waardevolle aanvullingen in, we zijn daar erg blij mee en kunnen daarmee weer aan de slag.

Wordt vervolgd!