gecoordineerde-aanpak-voor-dcd.jpg
01 november 2023

Terugkijken Webinar DCD: een gecoördineerde aanpak - diagnostiek van 18 april jl

Afgelopen dinsdag 18 april jl. heeft het webinar ‘(On)handig: een gecoördineerde aanpak bij DCD - Diagnostiek’ plaatsgevonden. En wat was het een succes!

Terugblik

Bijna 350 enthousiaste kinderfysiotherapeuten keken deze avond online mee en hebben de avond met een 8 beoordeeld, een prachtig cijfer voor deze boeiende avond. Dit webinar gemist maar wil jij het graag nog terugkijken? Dat kan! Lees hieronder hoe je dit kunt bewerkstelligen.

En in het najaar zien we jullie ook graag weer terug. Dan gaan we verder binnen het thema DCD, gericht op interventie. Diverse behandelmogelijkheden voor het kind met DCD zullen dan aan bod komen en aan de hand van bijvoorbeeld casuïstiek toegelicht worden. Ook dat belooft weer een interessante avond te worden! 

Dit was het programma

Ieder kind zou zich, binnen zijn eigen mogelijkheden, optimaal moeten kunnen ontwikkelen op het gebied van bewegen in het dagelijks leven en sport. Daarbij zijn de omgeving en de context van het kind essentieel èn is het belangrijk dat een kind veerkracht ontwikkelt en betekenis ervaart in zijn omgeving en met zijn leeftijdsgenoten.

Als wij, kinderfysiotherapeuten, een grote sprong vooruit maken, namelijk naar 2040, belichten we idealiter bij álle kinderen die bij ons komen, de volgende drie pijlers:

  1. Fysiek functioneren
  2. Kind in de context
  3. Positieve gezondheid

In dit webinar is de diagnostiek rondom Developmental Coördination Disorder (DCD) behandeld. Wanneer spreek je over DCD? Welke testen gebruik je en welke juist niet? En hoe zien we de visie van Kind 2040 terug in de diagnostiek bij deze doelgroep?
We gingen in gesprek met Ingrid van der Veer over het klinisch redeneerproces waarbij de hulpvraag van het kind en ouders centraal staat. Dorothee Jelsma had vervolgens de geschikte klinimetrie om de motoriek in kaart te gebracht en de interpretatie van de uitkomsten. En Wendy Aertssen had ons alles verteld over de fysieke fitheid van het kind met DCD. Na de kennisclips zijn de experts aangeschoven bij Eugène Rameckers en Dimara van Driel om samen met hen in gesprek te gaan. De vragen die live aan het einde van de webinar zijn gesteld, zijn niet opgenomen. 

Terugkijken

De NVFK webinar DCD: een gecoördineerde aanpak - diagnostiek van 18 april 2023 is terug te kijken, echter hieraan zijn wel kosten verbonden. 

Inschrijfkosten voor het terugkijken
€ 38,00 - NVFK leden  
€ 48,00 - niet-leden NVFK 
€ 07,00 - student Kinderfysiotherapie (NVFK aspirant lid) 
€ 14,00 - student (Kinder)fysiotherapie of KNGF student lid (stuur dan een e-mail naar [email protected] . Vermeld hierin de titel van de webinar en stuur een bewijs van inschrijving van je hogeschool mee.) 
GRATIS - Ere leden NVFK

Accreditatie
Voor het terugkijken van dit webinar ontvang je geen accreditatiepunten.

Geïnteresseerd?
De presentatie en bijbehorende literatuur worden meegeleverd bij de aanmelding voor het terugkijken.
Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar [email protected] . Vermeld hierbij dat je akkoord gaat met het ontvangen van een factuur. Na betaling ontvang je dan de inloggegevens.