16-5-24-ieder-kind-een-sport.1.jpg
16 mei 2024

Webinar Ieder kind een sport: Participatie en inspiratie door kinderfysio

NVFK webinar op donderdag 16 mei 2024. Ieder kind zou zich, binnen zijn eigen mogelijkheden, optimaal moeten kunnen ontwikkelen op het gebied van bewegen in het dagelijks leven en sport. Daarbij zijn de omgeving en de context van het kind essentieel én is het belangrijk dat een kind veerkracht ontwikkelt en betekenis ervaart in zijn omgeving en met zijn leeftijdsgenoten.

Als wij, kinderfysiotherapeuten, een grote sprong vooruit maken, namelijk naar 2040, belichten we idealiter bij álle kinderen die bij ons komen, de volgende drie pijlers:

  1. Fysiek functioneren
  2. Kind in de context
  3. Positieve gezondheid

Om de brug te maken naar de doelstellingen van 2040 staat dit jaar het volgende thema centraal: participeren in sport. Hoe faciliteer je als kinderfysiotherapeut dat kinderen optimaal kunnen bewegen op een passende sportplek? Belangrijke onderwerpen hierbij zijn effectieve samenwerking met betrokkenen, uitstroom naar een sportvereniging en de rol van de kinderfysiotherapeut buiten de praktijkmuren.

Dit thema trappen we af met een online webinar op donderdagavond 16 mei. En hiervoor trekt de NVFK het land weer in! We bezoeken collega’s uit de eerste lijn op die ieder op hun eigen manier succesvol zijn in het faciliteren van passend sporten voor kinderen in hun regio. Peter Duiverman zet zich in voor educatie op sportverenigingen voor trainers. Benieuwd hoe hij dit aangepakt en opgezet heeft? Kinderfysiotherapeut Gonnie van Langen heeft een belangrijke bijdrage gedaan om het sportprogramma Passend Sporten 2.0 in haar praktijk te starten. Benieuwd hoe zij kinderen met o.a. gedragsproblemen verschillende sporten laat uit proberen? Wie weet is dit ook wel een idee voor bij jou in de praktijk. Kinderfysio- en sportfysiotherapeut Roy Schaaij neemt ons mee in een jeugdfitness groep. Hoe heeft hij ervoor gezorgd dat dit gaat draaien en de groep blijft lopen? Daarnaast zal Ellen Hemler ons deze avond meenemen in hoe ga je aan de slag om een initiatief op te zetten? En wat is eigenlijk het belang hiervan?

We eindigen de avond met de mogelijkheid om live vragen te stellen. In een digitale omgeving kunnen vragen rechtstreeks beantwoord worden.

Maak ook jouw kennis over dit onderwerp compleet door 16 mei aan te sluiten.

Datum
Donderdagavond 16 mei van 19.30 tot 21.30 uur.

Programma
Voorafgaand aan 16 mei krijg je interessante voorbereidende informatie toegestuurd. Bekijk voor de start van het webinar deze informatie en denk alvast na welke vragen jij hebt voor de sprekers.

19:15 uur Start inloggen voor bezoekers
19:30 uur Opening webinar

  • Praktijkvoorbeelden & interviews 1e lijns kinderfysiotherapeuten Peter Duiverman, Gonnie van Langen en Roy Schaaij op locatie
  • Ondersteunende theoretische en praktische kennisclips Ellen Hemler 20.45 Pauze

20.50 uur Live teams meeting met verdere verdieping op het onderwerp en gelegenheid tot het stellen van je eigen vraag aan de sprekers.
21.30 uur Einde

Inschrijfkosten
€45,00 – NVFK leden
€65,00 – niet-leden NVFK
€10,00 – student Kinderfysiotherapie (NVFK aspirant lid)
€20,00 – student (Kinder)fysiotherapie of KNGF student lid
Student (Kinder)fysiotherapie: Maak eerst een account aan in Mijn.KNGF.nl en stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld hierin de titel van de webinar en stuur een bewijs van inschrijving of deelnamebewijs van je hogeschool mee.

Inloggen & accreditatiepunten
Online; link voor inloggen ontvang je na inschrijving vlak voor de webinar.
Voor dit symposium is accreditatie aangevraagd.