logo-schrijvennl-klein.jpg
16 september 2025

Tweedaagse SASS-cursus: Samen Aan de Slag met Schrijven!

Kinderfysiotherapeuten kunnen zich ook inschrijven voor de tweedaagse SASS-cursus.

Tweedaagse SASS-cursus - 16 september & 1 oktober 2025

Lees hier meer over de inhoud van beide lesdagen: https://www.schrijvennl.nl/links-/tweedaagse-sass-cursus-voor-onderwijsprofessionals-kindertherapeuten/

Veel kinderen in groep 3 en 4 hebben extra ondersteuning nodig in de vorm van aanvullende instructie en gerichte oefening. Daarom hebben wij een evidence-based groepsinterventie ontwikkeld voor kinderen uit groep 3 en 4.

Dit kortdurende ondersteuningsprogramma geeft kinderen kansen weer snel aan te haken bij het handschriftniveau van de groep. Binnen dit co-teaching programma werken kindertherapeut en leerkracht samen en versterken elkaar in de aanpak.

De SASS-groepsinterventie vindt plaats in de klas. In de SASS-groepsinterventie vormen het belang van leren schrijven én de manier hoe we kinderen kunnen motiveren vanuit de zelfdeterminatietheorie de basisaspecten samen met het toepassen van de principes van motorisch leren. Deze brede en stevig gefundeerde wetenschappelijk is de basis voor de SASS-groepsinterventie.

Data: 16 september & 1 oktober 2025
Locatie: Van der Valk Lent/Nijmegen
Kosten: € 745 (inclusief SASS boek, Doe-boek klapper en factsheets)

De cursus is geaccrediteerd door KNGF en Keurmerk.

De inhoud van de eerste lesdag is gericht op kennis omtrent de ontwikkeling van schrijven en het herkennen van handschriftmoeilijkheden bij kinderen. De tweede lesdag is gewijd aan de SASS interventie. Kijk voor meer informatie over de tweedaagse SASS-cursus en het inschrijfformulier op onze website https://www.schrijvennl.nl/links-/tweedaagse-sass-cursus-voor-onderwijsprofessionals-kindertherapeuten/

Heb je vragen? Mail gerust naar [email protected]