samenwerking-ontwikkelplatform-skf-nvfk.jpg
26 maart 2024

Lancering 'Het Ontwikkelplatform'

Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK) en Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) slaan de handen ineen!

Bekijk hier het filmpje over het ontwikkelplatform.

Waarvoor de handen ineenslaan? Nou, voor dé realisatie van het ontwikkelplatform voor alle kinderfysiotherapeuten, de professionals die werken met kinderen in beweging! 

Het platform is natuurlijk al vaker teruggekomen in de berichtgeving. Er zijn subsidies aangevraagd, er is gesproken met diverse stakeholders en natuurlijk met jullie, de groep professionals voor wie we het willen gaan bouwen. 

Voor wie denkt, waar gaat dit over, nog even op een rijtje:

Why: Kinderen bewegen te weinig, ook kinderen met een chronische ziekte/lichamelijke beperking. Professionals in het bewegen van kinderen hebben kennis en kunde nodig om de participatie van deze kinderen te optimaliseren. Het studielandschap voor deze professional is wijd en verspreid. Om uniformiteit én een nog hogere kwaliteit te genereren is een ontwikkelplatform een sterke basis

What: Een platform waar alle scholing voor professionals die werken met kinderen in beweging te vinden is. Direct op het platform zelf, of verwijzend naar andere aanbieders. Scholing, gecreëerd op basis van behoeftes vanuit het werkveld, op basis van wetenschap én best practices. Hierbij kun je denken aan het gebruik en de interpretatie van meetinstrumenten en up-to-date informatie over de beste evidence-based interventies. Daarnaast is het een plek waar professionals elkaar kunnen vinden, en zo op basis van specialisme of regio de samenwerking kunnen bestendigen

How: Het maken en verspreiden van content in samenwerking met de praktijk en de wetenschap waarbij we jullie als gebruiker actief betrekken

Tot op heden was het onzeker of we het ook daadwerkelijk rond zouden krijgen met betrekking tot financiering en mankracht. Er waren heel veel plannen en vooral de hoop dat we het ooit echt zouden kunnen gaan realiseren. Maar niks was zeker.

En toen startte 2024 met een fantastische aftrap, Stichting Keurmerk Fysiotherapie en de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie slaan hun handen ineen en zetten beide hun handtekening onder een veelbelovende samenwerkingsovereenkomst: partnerschap in de oprichting van het ontwikkelplatform. Met de mankracht (zie vacature functioneel beheerder) en financieringsmogelijkheden die daaruit voortkomen kunnen we jullie dan eindelijk de langverwachte boodschap geven: 


Het ontwikkelplatform gaat er komen!

We gaan ontzettend hard werken, heel veel leren en zeker om jullie input vragen, en op 4 oktober 2024 lanceren wij een spiksplinternieuw ontwikkelplatform tijdens het 'live' jaarcongres Kinderfysiotherapie.
Noteer de datum vast in je agenda!

Hier vast een preview van de nieuwe pagina op onze website.

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte. Volg ons op LinkedIn (NVFK/SKF), Facebook en Instagram en houd de nieuwsbrieven goed in de gaten!

Veel groeten! 

Stichting Keurmerk Fysiotherapie &
Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie