verzekeringen.png
05 juli 2023

Zorgverzekeraars Factsheet 2023

Overzicht/factsheet van Zorgverzekeraars 2023 staat online! Een handig overzicht waarin je snel per zorgverzekeraar kan zien wat hun eisen zijn. Op verzoek van de leden hebben we deze factsheet nieuw leven ingeblazen. We hebben bij een aantal zorgverzekeraars nog wat feiten gecheckt. Voor dit jaar klopt de informatie. Voor 2024 zal tijdiger een nieuwe factsheet geschreven worden.

Afgelopen maanden waren de webinars van de zorgverzekeraars over hun inkoopbeleid voor 2024. We hebben voor jullie de belangrijkste punten op een rij gezet.

Caresq

Caresq stelt in hun eisen dat er maar 1 verbijzondering hoeft te zijn in de praktijk, om in aanmerking te komen voor (nog invullen welk pakket je dan krijgt). Jaren is dit 2 verbijzonderingen geweest. Door veel signalen te krijgen uit de kinderfysiotherapie praktijken dat dit niet haalbaar is, heeft Caresq dit aangepast. Wij als NVFK zijn trots op dit resultaat.

Menzis

Menzis heeft het profiel ToF, dit profiel is mogelijk voor kinderfysiotherapeuten als ze zijn aangesloten bij een samenwerkingsverband.

Cz

Voor fysiotherapie hanteren ze vanaf 2024 één basisovereenkomst. Aanvullend is het mogelijk om hierop één of twee modules af te sluiten. De overeenkomst en de modules hebben een looptijd van maximaal drie jaar.
Voor de module Plus fysiotherapie voldoet de zorgaanbieder aan de voorwaarden voor de basisovereenkomst én aan

  • óf de voorwaarden voor de behandelindex;
  • óf aan de voorwaarden voor patiëntervaring.

Het is helaas voor kinderfysiotherapieparktijken niet mogelijk om in aanmerking te komen voor de module Netwerk en Transparantie.

Zilverenkruis

Zilverenkruis heeft 3 modules: voortdurend verbeteren, verdiepen en specialiseren en samenwerken in de regio. Kinderfysiotherapiepraktijken die aangesloten zijn bij het Keurmerk komen in aanmerking voor de module voortdurend verbeteren.

Zorg en Zekerheid

Bij Zorg en Zekerheid sluit je een contract af voor 3 jaar i.p.v. 1 jaar.

 

Bij vragen en/of onduidelijkheden kun je contact opnemen met de NVFK via [email protected]. Je mail zal worden doorgestuurd naar de commissie belangenbehartiging en wij zullen kijken of we iets voor je kunnen betekenen.