Laatste nieuws

25 januari 2021
Gezocht: kinder- of psychosomatisch fysiotherapeuten

Ben jij een kinder- of psychosomatisch fysiotherapeut die regelmatig gedragsveranderingstechnieken inzet tijdens de therapie ?

Lees verder
25 januari 2021
Veel kinderen en jongeren met Cerebrale Parese (CP) ervaren meer problemen

In het PERRIN project Participatie in Perspectief zijn kinderen en jongeren vele jaren gevolgd. In een deelproject is gekeken of er een verband bestaat tussen grof motorisch functioneren op de kinderleeftijd (2-7 jaar) en participatiebeperkingen en tevredenheid op de tienerleeftijd (12-18 jaar).

Lees verder
21 januari 2021
Gebruik medische mondkapjes binnen de kinderfysiotherapie

Zoals je in het nieuws hebt kunnen horen, is er tot op heden nog weinig bekend over de besmettelijkheid van kinderen wanneer zij besmet zijn met de Britse variant van COVID-19. Wat wel zeker is dat de Britse variant van COVID-19 bij volwassenen besmettelijker is.

Lees verder
21 december 2020
Oproep Little Moves

Vanuit het Amsterdam UMC zijn wij bezig met het project ‘’My Little Moves’’. Het doel van dit project is het in kaart brengen van 24-uurs beweegpatronen (bewegen, zitten, en slapen) van 0-4 jarige kinderen. Ook zullen relaties van deze 24-uurs beweegpatronen met groei en ontwikkeling onderzocht worden, om zo een optimaal patroon van 24-uurs beweegactiviteiten vast te kunnen stellen.

Lees verder
16 december 2020
Gevolgen harde lockdown

Op maandag 14 december heeft premier Rutte een harde lockdown aangekondigd. Het was goed om te horen dat benadrukt werd dat fysiotherapie valt onder zorg en wij daarom ons werk kunnen blijven doen.

Lees verder
15 december 2020
Bouwen aan een goede samenwerking

Woensdagavond 9 december was een historische avond in de geschiedenis van het KNGF. Er is, door middel van stemming, een besluit genomen en dit kan worden gezien als een mooi voorbeeld van verenigingsdemocratie.

Lees verder
07 december 2020
Samenwerking leidt tot eenheid in al zijn verscheidenheid

Let op! Wil je stemmen? Aanmelden voor 8 december 12.00 uur!

Lees verder
03 december 2020
Tijd voor transparantie en samenwerking

Let op: inschrijven voor de ALV is mogelijk tot dinsdag 8 december 12.00 uur!

Lees verder
20 november 2020
Terugblik op KNGF ALV van 18 november

Afgelopen dinsdag ontvingen jullie een Nieuwsflits van de NVMT, NVFS, NFP, NVFB, NVRF, NVFG en NVFK. In deze Nieuwsflits werd een motie voor de ALV van het KNGF onder jullie aandacht gebracht met een stemadvies.

Lees verder
06 november 2020
Vertalingen abstracts

De dagen worden korter, het wordt sneller donker ’s avonds…

Lees verder