Laatste nieuws

28 mei 2020
E-learning SMA type 1

Pleun Kokken heeft voor haar master thesis voor de opleiding Master Kinderfysiotherapie aan de Avans+ hogeschool in Breda in opdracht van het de SIG van het NVFK een e-learning gemaakt van de Richtlijn SMA type 1 en de brochure Kinderfysiotherapie en fysiotherapie bij SMA. Aan deze e-learning hebben specialisten van het SMA expertisecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis meegewerkt, zodoende dat er ook nieuwe informatie in staat met betrekking tot de behandeling met Spinraza.

Lees verder
18 mei 2020
Aankondiging abstracts PPT april 2020

Ondanks de bizarre periode waar we allemaal in leven is de Pediatric Physical Therapy in april uitgekomen.

Lees verder
16 mei 2020
Vragen(v)uur

Op 7 mei 2020 hebben we met een groep van ruim 90 kinderfysiotherapeuten een online meeting gehouden. Tijdens deze meeting beantwoordden we veel vragen van leden omtrent 'werken in tijden van Corona'.

Lees verder
04 mei 2020
NVFK Toelichting op KNGF Document: “Verantwoord opschalen tijdens coronacrisis''

Op 1 mei 2020 heeft het KNGF het document "Verantwoord opschalen paramedische zorg in de 1e lijn tijdens de coronacrisis" gepubliceerd. Dit document is opgesteld voor de gehele beroepsgroep fysiotherapie.

Lees verder
01 mei 2020
GROEN LICHT van VWS: er is toestemming om op te schalen!

De NVFK is heel blij dat de (kinder)fysiotherapie opgeschaald mag worden.

Lees verder
28 april 2020
Nieuwsbericht - 28-4-2020

Op woensdag 22 april hebben we jullie voor het laatst geïnformeerd over de stand van zaken. In de tussentijd zijn we druk bezig geweest om het aangepaste KNGF stappenplan voor de kinderfysiotherapeut bruikbaar te maken en met het opstellen van een handreiking omtrent opschalen van kinderfysiotherapeutische zorg.

Lees verder
23 april 2020
Veelgestelde vragen in kader van Corona

In deze moeilijke tijden zijn er veel onzekerheden voor iedereen en natuurlijk ook voor kinderfysiotherapeuten. We ontvangen veel vragen van leden over de maatregelen rondom Corona.

Lees verder
23 april 2020
Bekijk hier de "NVFK hart onder de riem"

In deze roerige tijden....

Lees verder
22 april 2020
NVFK-Nieuwsbrief 22 april 2020

Tijdens de persconferentie van 21 april heeft premier Rutte bekend gemaakt dat de scholen in het (speciaal) basisonderwijs na de meivakantie in aangepaste vorm weer zullen starten. Dit is besloten op basis van de voorlopige resultaten uit verschillende onderzoeken, waaruit blijkt dat slechts weinig kinderen zijn besmet door COVID-19 en dat zij doorgaans milde klachten hebben, maar ook dat de kans op besmetting van kind naar volwassenen zeer klein is.

Lees verder
21 april 2020
Persconferentie corona 21-4-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte op 21-4 j.l. gaat het NVFK-bestuur in overleg met betrokken partijen als het RIVM en KNGF, over de mogelijke consequenties voor de uitoefening van de kinderfysiotherapie.

Lees verder