Laatste nieuws

06 november 2020
ENQUÊTE - Kinderen met schrijfproblemen

Het is zover, de enquête is klaar en kan worden ingevuld. Wellicht heb je vorige week de vooraankondiging voor de enquête al voorbij zien komen.

Lees verder
20 oktober 2020
Terugkijken online event

Op 18 september jl. was ons eerste online NVFK-event. Daarbij hebben we open gediscussieerd over de positionering van de kinderfysiotherapie. Startpunt was een inspirerende voordracht van prof. dr. Raoul Engelbert. Hierbij werd een duidelijke link gelegd tussen onderzoek, kwaliteitsbeleid en de dagelijkse praktijk. We denken dat dit een goede basis is om naar de toekomst toe deze zaken te verbinden. Aan de vele enthousiaste reacties te zien, zijn we hiermee met z'n allen een mooie weg ingeslagen!

Lees verder
24 september 2020
Verkouden kinderen en kinderfysiotherapie

Tijdens de persconferentie van vrijdag 18 september werd aangegeven dat kinderen tot 13 jaar met neusverkoudheid naar school mogen, zonder eerst getest te worden.

Lees verder
21 augustus 2020
Vertaling abstracts Pediatric Physical Therapie juli 2020

Leesvoer voor in de zomer(vakantie) met Hollands glorie!

Lees verder
20 augustus 2020
STEM JIJ VOOR DE TOEKOMST VAN DE FYSIOTHERAPIE?

Vorige week gaven we met alle andere beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) een stemadvies voor de ledenraadpleging die wordt gehouden over de organisatie van een praktijkregister. Wij zijn voor samenwerking met Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). In deze nieuwsflits willen we graag toelichten waarom wij de samenwerking met SKF zo belangrijk vinden.

Lees verder
13 augustus 2020
Stem jij ook voor eenheid binnen de beroepsgroep?

Vorige week hebben jullie een nieuwsbrief ontvangen namens alle beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) met de vraag om je mening te geven tijdens de Ledenraadpleging praktijkregister.

Lees verder
07 augustus 2020
IEDERE STEM TELT!

Als gezamenlijke Beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) informeren wij jullie over de laatste stand van zaken rondom de motie die is ingediend tijdens de ALV van het KNGF op 17 juni jl.

Lees verder
21 juli 2020
Revalidatieaspecten van COVID-19 bij kinderen: kinderspel?

Impact van COVID-19 op kinderen

Lees verder
08 juni 2020
Hervatting van groepsbehandelingen

Nu opnieuw bevestigd is dat kinderen niet bijdragen aan de besmetting en het scholen weer is toegestaan om de gymles aan te bieden, is de NVFK van mening dat opstarten van groepsbehandeling bij kinderen hiermee geheel in lijn is. Het NVFK Bestuur.

Lees verder
08 juni 2020
SCOOPPP study

Een bericht vanuit de IOPTP

Lees verder