Laatste nieuws

21 december 2020
Oproep Little Moves

Vanuit het Amsterdam UMC zijn wij bezig met het project ‘’My Little Moves’’. Het doel van dit project is het in kaart brengen van 24-uurs beweegpatronen (bewegen, zitten, en slapen) van 0-4 jarige kinderen. Ook zullen relaties van deze 24-uurs beweegpatronen met groei en ontwikkeling onderzocht worden, om zo een optimaal patroon van 24-uurs beweegactiviteiten vast te kunnen stellen.

Lees verder
16 december 2020
Gevolgen harde lockdown

Op maandag 14 december heeft premier Rutte een harde lockdown aangekondigd. Het was goed om te horen dat benadrukt werd dat fysiotherapie valt onder zorg en wij daarom ons werk kunnen blijven doen.

Lees verder
15 december 2020
Bouwen aan een goede samenwerking

Woensdagavond 9 december was een historische avond in de geschiedenis van het KNGF. Er is, door middel van stemming, een besluit genomen en dit kan worden gezien als een mooi voorbeeld van verenigingsdemocratie.

Lees verder
07 december 2020
Samenwerking leidt tot eenheid in al zijn verscheidenheid

Let op! Wil je stemmen? Aanmelden voor 8 december 12.00 uur!

Lees verder
03 december 2020
Tijd voor transparantie en samenwerking

Let op: inschrijven voor de ALV is mogelijk tot dinsdag 8 december 12.00 uur!

Lees verder
20 november 2020
Terugblik op KNGF ALV van 18 november

Afgelopen dinsdag ontvingen jullie een Nieuwsflits van de NVMT, NVFS, NFP, NVFB, NVRF, NVFG en NVFK. In deze Nieuwsflits werd een motie voor de ALV van het KNGF onder jullie aandacht gebracht met een stemadvies.

Lees verder
06 november 2020
Vertalingen abstracts

De dagen worden korter, het wordt sneller donker ’s avonds…

Lees verder
06 november 2020
ENQUÊTE - Kinderen met schrijfproblemen

Het is zover, de enquête is klaar en kan worden ingevuld. Wellicht heb je vorige week de vooraankondiging voor de enquête al voorbij zien komen.

Lees verder
20 oktober 2020
Terugkijken online event

Op 18 september jl. was ons eerste online NVFK-event. Daarbij hebben we open gediscussieerd over de positionering van de kinderfysiotherapie. Startpunt was een inspirerende voordracht van prof. dr. Raoul Engelbert. Hierbij werd een duidelijke link gelegd tussen onderzoek, kwaliteitsbeleid en de dagelijkse praktijk. We denken dat dit een goede basis is om naar de toekomst toe deze zaken te verbinden. Aan de vele enthousiaste reacties te zien, zijn we hiermee met z'n allen een mooie weg ingeslagen!

Lees verder
24 september 2020
Verkouden kinderen en kinderfysiotherapie

Tijdens de persconferentie van vrijdag 18 september werd aangegeven dat kinderen tot 13 jaar met neusverkoudheid naar school mogen, zonder eerst getest te worden.

Lees verder