nvfk-congres-2024-alleen-jongetje.jpg
04 oktober 2024

NVFK Najaarscongres 'Hup! In beweging'

Dit najaar komt de NVFK weer in actie, want op vrijdag 4 oktober vindt een nieuw congres plaats op Papendal, een locatie die bij uitstek beweging uitstraalt.

En laat dat nou net het overkoepelende thema van dit jaar zijn. De lijn van het afgelopen webinar wordt doorgezet en het onderwerp sportparticipatie wordt verder uitgemeten.

Met Papendal als “thuisbasis” en de ambitie om het sportiefste land ter wereld te worden, trappen we toepasselijk af met een lezing van NOC*NSF. Trudy van der Veen neemt ons mee in de reis van zorg naar structureel (sportief) bewegen. NOC*NSF is de coördinator van het programma Sport en Zorg, een samenwerking van partijen uit de sport, de zorg en lokale overheden. Door in te zetten op lokale netwerken en het ondersteunen van sportclubs zoeken ze naar mogelijkheden om kinderen met kwetsbare gezondheid met plezier in beweging te krijgen. Laat dit een bron aan inspiratie vormen voor het werk in jouw omgeving.

Ons vak biedt de mogelijkheid om vanuit verschillende dimensies kinderen te stimuleren tot hetgeen wat zij en hun omgeving voor ogen hebben. Hulpvragen lopen uiteen van klein naar groot en als kinderfysiotherapeuten hebben wij oog voor ontwikkeling richting de nabije en wellicht ook verdere toekomst. Johannes Noordstar neemt ons mee in de theorie van “physical literacy”. Dit nieuwe framework biedt inzichten in hoe wij als kinderfysiotherapeuten kinderen kunnen stimuleren tot een leven lang bewegen met voldoende fysieke en motorische competenties, motivatie, kennis en vertrouwen. Dit sluit goed aan bij de visie 2040 waarbij idealiter ieder kind multidimensionaal wordt begeleid vanuit de volgende drie pijlers:

  1. Fysiek functioneren
  2. Kind in de context
  3. Positieve gezondheid

Vanuit de physical literacy slaan we het bruggetje naar het onderzoeksymposium waarbij meerdere onderzoekers aan het woord komen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten delen over diverse aandoeningen, zoals kinderen met aangeboren hartafwijkingen of bottumoren, in relatie tot sportparticipatie. Tijdens dit symposium zullen de onderzoekers het gesprek aangaan met jullie als publiek en wordt duidelijk wat deze inzichten opleveren voor jullie in de praktijk.

Aan het eind van de middag laten we ons verrassen door een lezing van een nu nog geheime spreker. De Paul Helders Lecture wordt toegekend aan iemand die zich door de jaren heen bijzonder heeft onderscheiden door zijn of haar exceptionele en duurzame bijdragen aan een relevant domein voor de kinderfysiotherapie. Paul Helders, Laila de Groot, Bouwien Smits, Ria Nijhuis en Raoul Engelbert gingen onze aankomende spreker voor.

Na het diner komen we letterlijk in beweging tijdens vijf interactieve workshops.
Aan de rechterzijde van deze pagina tref je alle informatie aan over de inhoud van de workshops en de sprekers.

We gaan aan de slag met het leren werken met groepen, motiverende gesprekstechnieken richting de sport, het begeleiden van kinderen met autisme in de sport, veelzijdig bewegen middels de principes van het Athletic Skills Model en het inzetten van Mixed Reality technologie om beweeggedrag te stimuleren.

Tot slot sluiten we de dag feestelijk af met een lancering van het nieuwe ontwikkelplatform met naam en toenaam; hét platform waar alle scholing voor professionals die werken met kinderen in beweging te vinden is. Zowel direct op het platform zelf, of verwijzend naar andere aanbieders vind je hier alles wat je moet weten omtrent jouw ontwikkeling tot de kinderfysiotherapeut die jij wil zijn en worden. We heffen samen het glas, de DJ start de muziek en…

'Hup! In beweging'We zien er naar uit om jou en jouw collega’s te ontvangen op het aankomende najaarscongres. Schrijf je in en tot dan!

Programma

14.00 - 14.30

Ontvangst / aanmelden

14.30 - 14.45

Opening

14.45 - 15.15

Lezing NOC*NSF - Trudy van der Veen

15.15 - 16.00

Lezing “physical literacy” - Johannes Noordstar

16.00 - 16.30

Pauze

16.30 - 17.30

Onderzoekssymposium - Peter Bekkering, Maaike Sprong, Eefje Muselaers

17.30 - 18.00

Paul Helders lecture

18.00  -19.00

Pauze (diner)

19.00 - 19.50

* Workshop ronde 1 – Theo de Groot en Wendy Aertssen, Matijs van den Eijnden, Paul Voois, Yordi Vermaat, Joep Janssen

19.50 - 20.00

Wisseltijd

20.00 - 20.50

* Workshop ronde 2 – Theo de Groot en Wendy Aertssen, Matijs van den Eijnden, Paul Voois, Yordi Vermaat, Joep Janssen

20.50 - 21.00

Wisseltijd

21.00 - 21.15

Afsluiting

21.15 

Lancering platform en feest

* Voor het volgen van de vijf interactieve workshops ontvang je in september een e-mail. Hierin kun je aangeven voor welke workshops je wilt aanmelden.
Let op!! Per ronde kun je aan één workshop deelnemen.  

Locatie
Sportcentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem
Wij adviseren te parkeren op P1 of P2.

Inschrijfkosten

Deelnamekosten MET vroegboekkorting (geldig t/m 15 augustus 2024)

NVFK-leden & SKF-leden 

€ 149,-

Niet-leden NVFK

€ 229,-

NVFK-student fysiotherapie 

€ 109,-

Student (kinder)fysiotherapie - niet lid

€ 129,-

NVFK aspirant leden 

€ 109,-

Deelnamekosten ZONDER vroegboekkorting vanaf 16 augustus 2024:

NVFK-leden & SKF-leden 

€ 199,-

Niet-leden NVFK

€ 279,-

NVFK-student fysiotherapie 

€ 149,-

Student (kinder)fysiotherapie - niet lid

€ 179,-

NVFK aspirant leden 

€ 149,-

Accreditatie is aangevraagd. 

 

Aanmelden:

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor het NVFK congres.